Karanlık

PĂRINTELE NECULA: ȘI AZI MAI SUNT, DIN CÂND ÎN CÂND, ATEU | Fain & Simplu Podcast cu Mihai Morar 017

Fain & Simplu cu Mihai Morar
görünümler 1 605 101
99% 35 000 1

În Săptămâna Mare, Mihai Morar oferă la Podcastul Fain & Simplu un dar neprețuit. O întâlnire cu un invitat care face lumea mai bună prin puterea cuvântului: părintele sibian Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodocsă din Sibiu. Podcastul, făcut pentru prima dată în afara studioului, ne plasează de la început într-un loc fain și simplu - Biblioteca Facultății de Teologie -, pe care vă invităm să-l descoperiți și să vă îmbogățiți mintea și sufletul.

SHOW NOTES

Urmează-ți visul
8:34 ”Dacă ai un vis, trebuie să-l urmărești... visul meu era preoția.”

Despre ateism
10:12 ”Cine zice că e ateu pur habar nu are ce zice, nu există, exista proști care se cred atei.”

Cum argumentezi credința?
12:05 ”Nu mă cert cu nimeni pe tema credinței... cine n-are credință e o pierdere enormă.”

Rugăciunea
25:20 ”Rugăciunea e prietenă cu tine, tu nu întotdeauna îi ești prieten, dar rugaciunea îți vorbește ea ție.”

Libertatea în prezent
42:05 ”Eu, cântărețul și paracliserul făceam liturghia și știam că 10.000 de oameni se uită pe facebook.”

Despre îngeri
43:42 ”Cum îți ții îngerul aproape?”, întreabă Mihai Morar. ”Vorbindu-i”, răspunde fain și simplu părintele.

Cum putem crede în ceva ce nu poate fi măsurat?
46:10 ”Formula Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt e mai dovedibilă decât e=mc2.”

Cum ne antrenăm pentru lărgirea inimii?
1:03:15 ”Doamne Isuse Chistoase, Fiul lui Dumezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul” - acesta este tempo-ul de luptă”, spune părintele.

Lumina și Săptămâna Mare
1:40:15 ”Lumina Raiului vine numai de la Dumnezeu, pentru că Dumnezeu e lumină. Când spune ”Eu sunt calea, adevărul și viața”, spune ”Eu sunt lumina”.ABONEAZĂ-TE PENTRU MAI MULTE CLIPURI FAINE:
🟠 bit.ly/Subscribe_FainSiSimplu

FAIN & SIMPLU ONLINE:
🟠 CLUB PENTRU MINTE, TRUP și SUFLET - fainsisimplu.ro
⚪ SPOTIFY - bit.ly/FainSiSimplu_Spotify
⚪ APPLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_ApplePodc...
⚪ GOOGLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_GooglePod...
🟠 TRvid - trvid.com/u-fainsisimplu
🟠 FACEBOOK - facebook.com/fainsisimplu
🟠 INSTAGRAM - instagram.com/fainsisimplu

MIHAI MORAR ONLINE:
🟠 FACEBOOK - facebook.com/mihaimorar
🟠 INSTAGRAM - instagram.com/mihaimorar
🟠 TIKTOK - www.tiktok.com/@mihaimoraroff...

katma

 

27 Nis 2021

Paylaş:

Paylaş:

Herunterladen:

Yük bağlantısı.....

Ekle:

Çalma listem
Daha sonra izle
YORUMLAR 1 927
Stefan Tudorica
Stefan Tudorica Yıl önce
Sunt în așteptarea Lumini Sfânte, nu sunt ateu, sunt un șofer într-o cabină plecat de acasă ( pe comunitate) . Nu știam ce sa fac, să beau și să ascult muzică și a apărut acest podcast, azi am simțit un Părinte care știe sa te facă sa cobori cu picioarele pe pământ . Hristos a înviat!
Bogdan-Catalin Ciolan
Va iubesc domnilor/dragilor, cel mai tare invitat de pana acum, am dat like inainte sa inceapa, un OM fabulos, exceptional, cu mult bun simnt si mult umor, l-ai putea asculta
Sică
Sică Yıl önce
E atât de emoționat acest podcast...Îl am pe tatăl meu internat la Marius Nasta, ATI, intubat, Covid.Ieri după-amiază am fost anunțat că a suferit un stop cardio respirator. Doar aparatele îl mai țin în viață... Viața e grea, dar Dumnezeu e pretutindeni, mintea noastră creează o conexiune cu universul, cu Dumnezeu. Trebuie să învățăm să fim mai buni. Dă-mi Doamne tărie și iubire să pot trece eu și familia mea peste acest necaz și iartă-mi tatăl și primește-l în rai, dacă trebuie să-l iei la Tine în săptămâna mare.🙏🙏🙏
Lucretia Mosneagu
Toate cuvintele, care le rostește Părintele ajung la suflet. Multumim mult! Să trăiască. LA MULȚI ANI!!! Sănătate și numai bine!!!
Mioara Condurache
Am ascultat până la final ,am trăit toate stările posibile de emoție va multumesc din suflet chiar a fost fain si simplu mult succes si multa sanatate vouă si noua tuturor🙏🙏😘
Razvan David
Razvan David Yıl önce
De ce nu este acest clip in trending?? Oricat de destept te crezi, te uiti la acest podcast si iti dai seama ca esti un purice si defapt nu stii nimic! Multumesc, am avut de invatat enorm de mult de aici!
sanda gherasim
sanda gherasim Yıl önce
Am atâta nevoie de vorbele astea! Mă lupt cu frici și anxietăți și știu că doar credința îmi va aduce pacea adevărată!
Marik Spinu
Felicitari, Mihai! Părinte, eu vă doresc ca lumina din sufletul dumneavoastră să nu se stingă niciodată, și să atingă pe cât mai mulți dintre noi. Vă doresc să fiți sănătos și fericit, iar harul lui Dumnezeu să nu vă părăsească niciodată.
Cora
Cora Yıl önce
Te iubesc mult Mihai Morar. Ești fundamental bun. Se vede aceasta și din atitudine și din modul cum te emoționezi în conversațiile cu invitații tai. Ma bucur ca prezinți oameni cu un profil carcaterial de prima mana, profesioniști dedicați, cu vocație. Felicitări pentru tot ce faci, pentru tot ce ești, pentru tot ce ne împărtășești.
KatarD
Acesta este cel mai bun,mai fin și mai plăcut Podcast ce poate exista vreodată!L-am ascultat de 4 ori și tot l-as mai asculta de 10 ori,nu cred ca m-as plictisi vreodată ❤️
Gheorghe Luca
Chiar daca am auzit acesta voce de foarte mult timp la radio, aceste podcasts sunt bestiale, acest magnigic Parinte invitat este peste puterea de a te abtine sa nu ai lacrimi de bucurie de felul de a patrunde in esenta cuvintelor👏👏👏👏👏
ARCHI. IPF
daca esti atent in ochii parintelui pe tot parcursul podcastului au fost numai lacrimi si se mareau lacrimile de fiecare data cand povestea cate o intamplare ! asa emotie puternica nu am mai simtit si nu o simt decat cand ma uit la fata mea. am lacrimat pe toata durata podcastului. atat de bine mi-a fost transmisa emotia. si acum mai am noduri in gat. parinte esti un om care stie sa aprinda lumina in suflet. multumesc din suflet. morarule,... bravo! toata stima si respectul.
Paula Trif
Paula Trif Yıl önce
Pe omul acesta l-aș putea asculta non-stop fără sa ma satur de ceea ce spune. 🙏🏻
Mărturii din Țara Sfântă
Cu totii avem multe de invatat de la Părintele Necula! Multumim pentru acest podcast!
Elena Tuduce
Dumnezeu să vă ajute să veniți cât mai des să ne deschideți ochii minții și ai sufletului celor vă iubim !Doamne ajută!Hristos a ÎNVIAT!
Thomas Dayzi
Thomas Dayzi Yıl önce
Aici învățam ce trebuie , Sunteți Minunați vă mulțumim pentru aceste sfaturi și lecții de viață 😘
Radu Alexandra
Un Om care te lasa fără cuvinte!Pot transmite pe aceasta cale doar gânduri și sentimente de admirație si respect!Mi as fi dorit un părinte ca El!
cosmin firu
“Moartea celor din înainte nu e făcută sa ne dezmembreze ca popoare, e făcută sa ne asumam ca popoare” …”cine uita HOLOCAUSTUL “ e vrednic de moarte”
Denisa Miu
Denisa Miu Yıl önce
Ce har ai parinte! Sunt toata lacrimi, emotii si tremur. Sa fii sanatos si sa daruiesti intelepciune si iubire cator mai multe generatii!
ELENA
WoW. Un PodCast de notã maximă .Felicitări.Doamne ajută pe toată lumea.
Sonraki
Mixing Every Oreo Flavor Together
18:59
Mixing Every Oreo Flavor Together
18:59