@mert ali demirbaş izlediğin çoğu filmden iyi biçoğundan da kötü :).. harp tarihi diye bi sayfa var ona gir ve ordan cengiz han savaşları adlı videoyu izle en azından . ne demek istediğimi anlayacaksın...
Normal’de böyle filmler sevmem ama gerçekten izlenilecek , izlenimleriyle ders alınılacak bir film yönetmen ve yapımcılara çok çok teşekkürler gerçekten inanılmaz bir filmdi. bütün izlediğim filmlere taş çıkarır. ellerinize emeğinize sağlık .🎉
Adamı zorla bu hale getirdiler döverek aç bırakarak babasını öldürdürerek ailesine eşine yapılanlar çok kötü böyle olmak onun seçimi değil mecburen bu hâle gelmiş kötülerle savaşmak için kötü oldu
Filmde emeği geçen herkese teşekkür ederim çok etkilendim,timuçin bey, kardeşim dediğini adamı karısı için savaşa sürükledi,adamın ordusundan bilmemkaç tane askeri öldü,sonra geri döndüler.Adam giderken veda bile etmedi, üste 2 tane önemli elemanını yanına aldı,üstüne posta koyup savaştı.Timuçin racona uymadı delikanlılığı bozdu.Daha sonra düzelmiş olabilir ama kendisine tepkiliyim :D Kardeşim dediği adama çok ayıp etti.
Gerçekte Timuçin ile camuka 2 defa savaşmış filmde olduğu gibi Cengiz Han camukaya tekrardan dostluk teklif ediyor, camuka kabul etmiyor kansız bi ölüm istiyor, muhtemelen boğularak idam edildi
@Bay EKomiklik veya zeka gösterişi yaptığını sanan ama kendini küçük düşürmekten başka bir halt yapamayan beyin yoksunu şahsın eline ödül olarak babayı takdim ederim. Saygılar Sevgililer Iyi günler dilerim Bunu da cevaplarsanız patavatsız bir kişiliğe sahip olduğunuzdan suratınıza tüküreyim ︎︎︎ 𒊹︎︎︎ (𝙉𝙤𝙠𝙩𝙖)
Savaş stratejisi olarakta bir önemi yokki. Sadece teşkilatlanma sistemi başarılı. Yoksa kendisinin oluşturmuş olduğu bir savaş stratejisi bile yok. Harezmşahlara saldırırken bile tong tabgu'nun savaş taktiğini kullanıyor. Cengiz çoğu başarısını teşkilatlanmasına borçlu. Onun dışında saygı duyulabilecek birisi değil.
Bazı yerler oldukça saptarılarak anlatılmış. Cengizhan bu kafar merhametli biri değil. Adamı ne kadar iyi birisi olarak göstermiş. Üstelik daha en önemli kısımlar anlatılmamış bile...
Sen cengizhanı yakınen mi tanıyorsun, belki sana anlatılan kötü karakter yanlıştır nereden biliyorsun, sanki mahalle arkadaşındıda anlatıldığı gibi değil diyebiliyorsun, Herkes kendi doğrusuna inanıyor
Film o kadar dağınık ki,sanki bir dizi filmi bölümleri atlayarak izliyormuş gibi sahneler izliyorsun.Tarihin en ünlü birinin biyografisinin böyle bu kadar basit ve özensiz çekilmesi çok saçma.
Bir ara cidden Timuçin e üzüldüm sonra Cengiz Han'ın gelmiş geçmiş en acımasız eli kanlı hükümdar olduğunu hatırladım. Film çok güzel , toz pembe olmuş gerçekler kan ağlıyor 🥲
@Kaanalp Karataş teşekkürler kitabı not aldım fakat söz konusu tarih olunca batıya güvenmek konusunda tedirginim. Özellikle doğu ile ilgili meselelerde ilk olarak doğudan bilgi edinmek gerek batı maalesef bilgiyi istediği yöne aksediyor.
Öyle güzel bir film ki süper yaa izlerken öyle duygulandım ki bazen üzüldüm bazen sevindim çok güzeldi ya anlatılmaz bişey yapılmış bunu paylaşan bu kanala çok teşekkür ederim muhteşem bir film cengiz hanın hayatı başka şekilde daha iyi anlatılamadı eminim ki 🙏😊
Moğol lideri olup Doğum adıyla timuçin kağan diğer adıyla cengiz hanın 1100,1200 yıllarında dünyaya hükm edişini anlatan güzel bir film. Günümüzde zaman zaman sedat pekerin bunların kıyafeti ile görünmesi dünyaya hükm etmek istemesinden olmalı sanırm :)
Üçlemenin ilk filmiydi. Filmin beklenen geliri elde edememesi sebebiyle proje rafa kaldırıldı, o sebeple Cengiz Han'ın hayatının tarihsel ölçekte en önemli dönemleri anlatılamadı. Film şirketleri ve yapımcılar da Dünya tarihinin kimine göre en zalim, kimine göre en büyük imparatorunun savaş sahnelerini çekecek bir yapımın maliyetinden dolayı bu işe giremediler. Hoş, çekseler kime izletecekler? Günümüz Moğolistanında Cengiz Han'a öykünen hayalperesler bulamazsınız. Çinliler çok çektiklerinden pek hatırlamak istemez, Avrupa ve Amerikan sineması ise kolaylıkla çarpıtabilecekleri bir tarih üzerine çalışmayı tercih eder ve tüm tarihi kahramanların kendi medeniyetlerine ait olması temasını değiştirmezler. Neticede akademik literatürde sayısız kitaba konu olan, üniversitelerin, üzerine uzman yetiştirsiği bir tarihi kişiliği ,zalimliği ya da büyüklüğü üzerinden değil, o dönemin şartları üzerinden görsel bir şölene dönüştürebilecek bir seri olmadı ve olmayacak, hepimiz bununla yetineceğiz.
hayatımda her saniyesini zevkle dikkatle izlediğim sürükleyici ender filmlerden biri. cengiz han a ait olduğu söylenen bir resim var böyle beyaz sakallı konfüçyüs tipinde bir resim. adam benim biliçaltımda hep öyle kalmıştı. bahsedilen savaşçı acımasız cengiz ile o resimdeki tonton babacan adam birbirleriyle hiç örtüşmüyordu zihnimde. ancak bu filmdeki herşey gerçek gibi sanki. süper bir film kesinlikle izlemeye değer. adamı sevmem ayrı mesele. camuka ile yaptıkları son savaştan sonrasını da çekmemiş olmaları da güzel benim açımdan.
Cengiz'i izlemek ; Cengiz'i okumak kadar keyifliydi bir anda Cengiz'in ekranları yarıp cepheden tekrar dünyaya geleceğini zannediyor insan! Acaba tekrar gelse aynı heyecanla bir ordu kurup bu kapitalist düzene son verebilir miydi???
Fiilimin devamı olmalıydı çok eksikleri var yasalarını anlatırken bile 3 tane sayıyor herkes ölmüş gebermiş mükemmel mükemmel diye ama devamı gelmediği sürece kocaman bir -- 🖐
Filmi izlemezseniz cengiz han gözünüzde çok daha yükseklerde kalır. Son 20 dakika hariç filmin geri kalanı resmen çöp. Adam yaklaşık 30 yaşına kadar sadece düşmanlarından kaçtı. Ne savaşmak ne de dövüşmek için, adamın kendini geliştirmek için en ufak bir çabasını bile göstermemişler. Karısından da hiç bahsetmiyorum bile.. Cengiz han bu kadar basit anlatılmamalıydı bence
1:31:25 nerden nereye Temuçin'in, uçmağa vardığı gün ardında neredeyse bütün Asya'yı miras bırakan Moğol İmparatoru Çingiz Kağan'a dönüşmesi, dünya tarihinin en muhteşem destanıdır.
Filmi herkes izlediğim en iyi filmdi falan diye övmüş, ama film çok garipti cengizhan köle oluyor kapatılıyor 40 dk o kısım ilerliyor ama sonrasında 5 dk da ordusu olmuş savaşıyor yani çok dengesiz mantık işi değil okadar boş sahneleri izletmek yerine nasış toparlanmış nasıl bir ordu kurmuş vs onu göstereydi tee çocukluğundan başladılar ama asıl meseleye gelince pat atladılar herşeyi
@Bülent Önal Moğol kabilelerini bir araya toplayıp ordu kuruyor, Tankut krallığını yok etme sebebini filmde izlemedin sanırım, köle olarak alıyorlar kafeste sergiliyorlar
Kesinlikle film son 15 dk birseye benzedi. İlk basta 10 atliyi biraraya getiremeyen cengizhan sonradan bu kadar insani nerden buldu. Yakut kralligi ile ne sorunu vardida yakutu haritadan sildi felan iyimi iyiydi ama gereksiz atlamalar ve aciklayici degildi
Çok güzel ve gerçeklerden ayrılmadan çekilmiş bir film filmin Türkçesinde bile "Sansür koymuş çeviren" orada "efendilerini öldürüp Cengizhanın ayaklarına atan kişileride öldürtüyor Timuçin..Çünkü orada Kenid Efendine ihanet eden yarın bize de eder" diyor..Tıpkı M.Kemalin kendisinden mevki makam isteye ibirlikçi bir Kürt liderini kovduğu ve söylediği gibi..."çinden çıktığın halka ihanet edersen herkese edersin"...Büyük insanlar liderlerin hepsi ilkelerde birdir...Önce kendine-ailene-toplumuna ihanet etmiyeceksin..Yani kısacası Amerika Rusya Avrupa uşağı değil önce ezilen horlanan sömürülen hlakının yanında oacaksın "Ayıa Dayı değil" Ayı diyebileceksin.
@İbrahim Halil Filmde geçen bir ilkeden bahsettik. Türk egemen işbirlikçiler bütün Dünyaya içinden çıkığı halkı pazalıyorlar-ucuz işgücü adı altında satıyorlar.M.Kemalin kovduğu kendi halkının çıkarlarını savunmayan kesimdir. Tabiki burju vazi kitleleri kullanır işleri bitince bir kenara atarlar.Karekterleri alım-satım üzerinedir.Türk-Kürt-Arap farketmez.Bu da burjuvazinin "ilkeleridir"
Soyun buysa iyi bil ki hergün kadinlariniz başkasının altında türkü cumhuriyet lerim'de gördüğüm Özbekistan Kazakistan Türkmenistan Kırgızistan ve gün gasp ettiğiniz cumhuriyet adı altında Batı'nın ve Avrupa'nın yaşam biçimini benimseyerek işbirlikçi Kürt demeden tarihi bileceksin din kardeşi diye sahiplenen bir kavmi amaçların ulaştıktan sonra satan Türklerdir.
Film genel olarak güzel. Hikaye olabildiğince detaylandırılmış, örf kurallar vs. Fakat; hani Cengiz han diyince aksiyon, savaş vs anımsıyorum. Çok az serpiştirmişler gibime geldi. Filmin geliştirilme kısmına fazlaca zaman ayırmışlar. Beklentimi pek karşılamadı diyebilirim.
24:55 yalnız adam kötü tabi ama yinede kötüsünün bile atalarından gelen Türk töresine olan sadakati çok harika. Çocuk olduğu için öldürmüyor. İdamı için büyümesini bekliyor
@godzilla Kimin piijisin bilmem. Rus kucağındaa kalmak Sizin beyninizi almış. Boşuna mankurt demiyoruz. Kim olduğunu söylemekden bile çekiniyorsun. Çünkü kimin pji olduğunu göreceğiz
Yaptığı ne gaddarlık nede zalimlikti adaletin kılıcı oldu Türklere adaletin kılıcı lakabının sahibiydi tarihte hep zalim olarak anlatılsada verdiği bütün sözleri yerine getirdi.
Ya neyi güzel filimin .kesik anlatımlar .birden kral oluyor savaş sahnesi desen bir şimşek cakti cengiz köpeği kazandı .boktan bir filim .Allah'ın gazabi üzerinde olur inşallah Timuçin .
Cengiz han insanlık tarihinin en büyük lideridir. İstediğiniz kadar onu zalim gösterin. İleride bir gün en mükemmel filmler en mükemmel oyunlar yine Cengiz Han'dan ve hayatından esinlenilerek yapılacaktır.
Yorumlarda aradım ama bulamadım, 1:00:15 den itibaren kan kardeşi ona yardım ediyor adamları ölmesini rağmen kardeşim diye ona her şeyi veriyor hiçbir şeyi yokken onu kurtarıyor sonra cengizhan gidip atlarını ve adamlarını alıyor birde kardeşi atları geri almaya çalışırken onuda öldürüyor ben camako mu neyse onu haklı buluyorum eğer ben onun yerinde olsam cengizhanı öldürmeye çalışırdım. Düşünsenize gidiyosunuz hiçbir şeyi olmayan birisini kurtarıyorsun sonra sırf onun için savaşa giriyorsun sonra adamlarını ve atlarını çalıyor çok sinirim bozuldu
Hayır yanılıyorsun onlarda zaten bir bölüme sığdırmak istemedi 3 lemenin ilk filmiydi bu gişede yeteri ilgiyi görmeyince diğer iki filim iptal edildi çünkü çok maliyetli olacaktı yani anlayacağın bu fragmandi keşke devamı gelse ama zor
@chaOS evet göz gezdirmiştim diziye gerçekten oyunculuğunu ortaya koyup güzel oynayan karakter noyandır benim için canlandıran aktörde baya başarılıdır bu konuda.
@BETÜL beni en çok sinirlendiren ne biliyor musun böyle cahil geri kafalı insanların belli mesleklere ulaşması 8.sınıftayken benimde böyle bir türkçe hocam vardı yine geri kafalı bir insandı okulun son günü kavga etmiştik iyi hatırlıyorum o günü ve ağzıma gelen küfürü saydırmıştım 1 gram pişman değilim.