Karanlık

CĂLĂTORIA SPRE VINDECARE. PETRONELA ROTAR: “AM TRĂIT CA SĂ MOR…” | Fain & Simplu cu Mihai Morar 033 

Fain & Simplu cu Mihai Morar
görünümler 239 B
99% 5 300 1

Viața ca un carusel - iată imaginea care ar putea surprinde esența poveștii Petronelei Rotar, una dintre cele mai cunoscute scriitoare de literatură română contemporană, psiholog și psihoterapeut în formare.
A avut parte de o copilărie nelipsită de abuzuri fizice și psiho-emoționale - atât în familie, cât și la școală -, a intrat, pentru prima dată, în cabinetul unui psiholog, la 10-12 ani, odată cu debutul simptomelor specifice depresiei și anxietății, simptome care au revenit, într-o formă mult mai gravă, în perioada adolescenței: astfel, la 17 ani a încercat să se sinucidă. Câțiva ani mai târziu, la scurt timp după nașterea primei fiice, a rămas mamă singură: „Unul dintre cele mai grele momente din viața mea a fost cel când a murit tatăl fiicei mele”.
În tot acest timp, dar mai ales în anii care au urmat, scrisul și ședințele de psihoterapie au ajutat-o să se vindece sau, după cum afirmă chiar ea, „să se întoarcă spre viață”, după ce se programase mental, în prealabil, să moară „undeva în jurul vârstei de 50 de ani”: „Mă uitam la ceas să văd cât mai am până acolo”, povestește - de data aceasta, cu zâmbetul pe buze.
Descoperă, în cadrul podcastului Fain & Simplu, călătoria către sine, către viață și către îmbrățișarea propriei vulnerabilități a unui om autentic, asumat, care, prin tot procesul de autodescoperire și dezvoltare, a reușit să-și schimbe „poziția cronică de victimă” și, mai mult, să-și rescrie povestea trecutului.
Episod susținut de Delonghi 👉 www.delonghi.com/ro-ro
#FainSiSimplu #MihaiMorar #PetronelaRotar
SHOW NOTES
VIAȚA CA UN CARUSEL
3:10 - „Cred că viața tuturor e, într-un fel sau altul, ca un carusel. Pe unii ne-a zguduit mai tare, pe alții mai puțin.”
AUTOCOMPASIUNE SĂNĂTOASĂ
4:38 - „Momentul în care scrii sau te referi la tine în perioade în care te-a durut foarte tare, plânsul ăla și senzațiile alea sunt, de fapt, o autocompasiune sănătoasă.”
„SCRIEM PENTRU A FI IUBIȚI”
5:34 - „Noi, ăștia care scriem, o facem și ca să fim văzuți, înțeleși, acceptați, iubiți.”
„UN SFERT DE CURAJ”
7:16 - „La un moment dat, mi-am făcut un sfert de curaj și, prin anii 2007-2008, mi-am făcut un blog anonim.”
ÎN TERAPIE TOATĂ VIAȚA
11:58 - „Eu am fost, cumva, în terapie toată viața. Prima dată am ajuns în cabinetul unui psiholog când aveam 10-12 ani.”
BULLYING ÎN COPILĂRIE
14:24 - „Am fost respinsă în moduri foarte brutale și nedreptățită în moduri foarte brutale, inclusiv de către profesori.”
PE FUNDUL OCEANULUI
22:24 - „Unul dintre cele mai grele momente din viața mea a fost când a murit tatăl fiicei mele.”
ATACURI DE PANICĂ LA TELEVIZOR
24:03 - „Am avut niște atacuri superviolente de panică, pe care le făceam în direct la televizor.”
RESCRIEREA PROPRIEI POVEȘTI
26:51 - „Trecutul nostru este o poveste pe care ne-o spunem.”
CĂLĂTORIA CĂTRE SINE
33:59 - „Una dintre cele mai grele chestii pe care le poți face în viața asta e să stai în oglindă gol, în mod real, în fața ta.”
MOARTEA PROGRAMATĂ
41:09 - „Eu, foarte mulți ani, mă programasem, cumva, ca undeva pe la 50 de ani să mor.”
EFECTELE ABUZULUI PSIHOLOGIC
47:44 - „Abuzul psihologic are exact aceleași urmări asupra psihicului ca abuzul fizic.”
A IERTA VS. A TE ÎMPĂCA
50:52 - „Iertarea presupune să te pui într-o poziție de superioritate. De ce am avut eu nevoie a fost să mă împac, nu să iert pe cineva.”
RELAȚIA CU TATA
53:10 - „M-am împăcat cu tata cu ajutorul terapiei.”
RELAȚIA CU MAMA
1:00:16 - „Eu nu știam cum s-o iau pe mama în brațe.”
ANALFABETISM EMOȚIONAL & RELAȚIA CU CORPUL
1:07:39 - „Majoritatea adulților sunt analfabeți emoțional.”
IMPORTANȚA VULNERABILITĂȚII
1:14:28 - „Când vorbesc despre autenticitate, eu mă gândesc mai ales la vulnerabilitate; este acel ingredient care permite oamenilor să se conecteze.”
CE ESTE BUNĂTATEA?
1:17:53 - „Sacrificiul nu este, de fapt, bunătate. Nici măcar filantropia nu este bunătate 100%.”
LISTA ÎNTREBĂRILOR ESENȚIALE
1:23:14 - „Prima întrebare pe care trebuie să ne-o punem este „cine sunt eu cu adevărat?”
CEA MAI MARE FRICĂ A PETRONELEI ROTAR
1:36:56 - „Și-acum stau și mă întreb: dacă aia a fost ultima carte pe care am scris-o? Dacă nu o să mai pot scrie niciodată ceva cap-coadă?”
ABONEAZĂ-TE PENTRU MAI MULTE CLIPURI FAINE:
🟠 bit.ly/Subscribe_FainSiSimplu
FAIN & SIMPLU ONLINE:
🟠 CLUB PENTRU MINTE, TRUP și SUFLET - fainsisimplu.ro
⚪ SPOTIFY - bit.ly/FainSiSimplu_Spotify
⚪ APPLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_ApplePodc...
⚪ GOOGLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_GooglePod...
🟠 TRvid - / fainsisimplu
🟠 FACEBOOK - fainsisimplu
🟠 INSTAGRAM - fainsisimplu
MIHAI MORAR ONLINE:
🟠 FACEBOOK - mihaimorar
🟠 INSTAGRAM - mihaimorar
🟠 TIKTOK - www.tiktok.com/@mihaimoraroff...

katma

 

29 Eyl 2021

Paylaş:

Paylaş:

Herunterladen:

Yük bağlantısı.....

Ekle:

Çalma listem
Daha sonra izle
YORUMLAR : 337   
Vasile Roxana
Vasile Roxana Aylar önce
Ma regăsesc în povestea ta! Felicitări! Mulțumesc mult Mihai!❤❤
Claudia Dragna
Claudia Dragna 3 aylar önce
Felicitari! Sunt tare recunoscatoare si pentru acest podcast. Ce femeie minunata!!! Am descoperit-o la o intalnire/conferinta despre anxietate si tare m-am bucurat sa o regasesc si aici.
cristina dobra
cristina dobra Yıl önce
Mihai ,stii ce este frumos si in acelasi timp atat de placut la Fain si Simplu?! Rabdarea ta de a asculta impreuna cu noi ,la tot ce are si doreste invitatul tau sa ne transmita... ma uit cu foarte mare placere la toti invitatii tai ,si_mi place ca le dai posibilitatea sa duca pana la capat ideea ce vrea sa o spuna...nu_i intrerupi si asta este extraordinar de bine . Respect si mult succes in continuare.
Dominic Alexandru Ursu
Super interesant acest interviu, gândindu-mă la acea întrebare m-am oprit o secunda și m-am intrebat: oare cine sunt eu ? Deși știam de existenta ei,nu mi-am pus-o niciodată cu adevărat Acum la sfârșit de material,acel protest citit de Mihai, m-a făcut sa vad exact imaginea fostei mele soții și ceea ce devenisem eu pt ea,curajul pe care ea la avut sa facă pasul către eliberare merita tot respectul nu doar al meu ci al tuturor și din poziția actuala nu pot decât sa învăț ceea ce nu am putut,știut,văzut vreodată și anume ca toxicitatea masculina este reala și doar prin trezire ajungem sa putem sa ne regăsim bazele,care sunt de fapt iubire și dăruită dar cu timpul,fricile și emoțiile necunoscute ajungem sa devenim altceva decat ceea ce suntem la baza. Îți mulțumesc Mihai și îți mulțumesc Petronela Cu siguranță voi cauta cărțile ei și le voi citi Cu stima Cristi, un om (bun pt unii,rău pt altii) în drum spre regăsirea sinelui
Evelina
Evelina Yıl önce
Succes in regasire si va admir pt puterea de a recunoaste si de a vedea greselile proprii,nu toti suntem in stare sa ni le vedem.Toata stima mea.👏👏
Cristina Stan
Cristina Stan Yıl önce
Ce asumare frumoasa! Felicitari!
Adela Moldovan
Adela Moldovan Yıl önce
O imbinare perfecta intre frumos, smerenie, cunoastere, bunatate si compasiune. Felicitari Petronela pentru drumul tau!!! Mihai, vin cu o propunere de podcast in care sa il ai invitat pe Valeriu Panoiu:) Succes!
Ana
Ana Yıl önce
E o placere sa vad si o alta ''fata'' a romanilor. Fiecare episod urmarit pana acum, mi-a imbogatit sufletul. Sper sa ajungeti la cat mai multi oameni. :)
Little explorers
Little explorers Yıl önce
Suntem toti la fel, dar in acelasi timp atat de diferiti. Fiecare este o poveste in continua scriere pana la ultimul suflu pe acest pamant. Este uluitor sa asculti prin ce trec semeni de-ai nostrii, situatii prin care nici nu te-ai gandi.... Multumesc pentru acest podcast. Aduce oameni minunati pe care ii (re)descoperi din alte persepctive.
Stefania Padurean
Prin ce a trecut Petronela la varsta de 22 ani, trece si cumnata mea acum.......a ramas cu un baietele de 2 ani dupa ce fratele meu a plecat dintre noi in urma cu 3 luni. Este dureros pentru noi toti din familie dar pentru cumnata mea este sfasaietor. Ii voi recomanda sa asculte acest podcast, poate ii va fi folositor.
Adina Tudose
Adina Tudose 7 aylar önce
Doamne , ce mult îmi place acest podcast! Felicitări Mihai , cât poți fi de delicat cu emoțiile invitatului! Ce frumos scoți la suprafață esența! Mulțumesc.
Iosif Greblea
Iosif Greblea Yıl önce
Superb interviu ! Omul care îsi cunoaste propriul sine, nu e limitat de rau si nici de bine. De saptezeci de ori câte sapte el revine, la punctul absolut al dragostei neconditionate si divine.
Cristina Cristian
Revelator! Îți mulțumim pentru temele și persoanele pe care le aduci! Petronela, toată povestea ta m-a emoționat atât de tare! Felicitari!
Beatrice Panainte
Wow cata munca e in spate, Mihai! Se observa de la felul in care te implici in conversatii pana la descrierea si reperele pe care le notezi. E alt nivel, felicitari pentru ca iti desfasori activitatea cu cea mai mare seriozitate!❤️
Cătălina Iordan
Alfabetizarea emoțiilor, cum suna✨ mulțumim pentru podcast Mihai!
Iuliana Alexe
Iuliana Alexe Yıl önce
Mulțumim Mihai pentru că ne aduci astfel de oameni sinceri, mulțumim și pentru sinceritatea ta! E mare nevoie !😘
Oana Catan
Oana Catan Yıl önce
Traim intr-o lume grea , dar si rea, in care avem nevoie de oameni care sa ne inspire! Va multumesc!
Roxi F.
Roxi F. Yıl önce
O conversație care te trece prin tot felul de stări, care iti da speranță, o oarecare liniște si multă bucurie. Multumesc Mihai , multumesc Petronela!
Camelia Babiuc
Camelia Babiuc Yıl önce
Multumim, Mihai! Ceea ce faci e altfel decat ceea ce fac cei ca tine...Prin povestile invitatilor tai ne descoperim, cautam, invatam! E o terapie la care alegi sa fii parte. E STOP in tumultul vietii in care alegi sa fii mai mult decat ieri!
Carmen D
Carmen D Yıl önce
Vă mulțumesc amândurora pentru acest podcast. O urmăresc de ceva timp pe Petronela și o admir pentru forța ei de a lupta și de a învinge; sper să reușesc și eu într-o zi. Scrie tare frumos, îmi regasesc trăirile in rândurile scrise de ea. Mihai, te rog să revii la vechea variantă de decor și lumina, erau mai calde si mai prietenoase, astea nu îmi plac.
Gabriel Chircu Coach
Oameni extraordinari, toți invitații "fain și simplu". Te apreciez foarte mult Mihai pentru ceea ce ești. Există doar un singur lucru care este neplăcut, pe parcursul podcasturilor sunt extrem de multe întreruperi de publicitate, eu sper pe viitor sa avem parte de mai puține întreruperi sau deloc, pentru a savura podcasturi in liniște. Mersi mult Mihai, ești "fain și simplu".👍✌🙏
Maricica Dascalu
Maricica Dascalu Yıl önce
Foarte frumoasa emisiune mia placut mult cum a descris totul despre viata ei,nu usoara si pasiunea de a scrie. Felicitari Petronela!!!❤
Adelina Stefan
Adelina Stefan Yıl önce
Multumesc, Mihai, Petronela si echipa care nu se vede! Avem nevoie de continut de calitate, care sa ne apropie de noi si de ceilalti. Conversatii care conteaza, povesti care vindeca. Ce minunatie de vremuri traim!
Maya Pop
Maya Pop 6 aylar önce
Multumim Mihai Morar, pentru toți oamenii faini si simpli pe care-i descoperi pentru noi! Multă recunoștință!
Mirela Delcea
Mirela Delcea Yıl önce
Wow,inca un om super fain!este prima oara cand o vad,insa voi cauta mai mult despre ceea ce face,merita studiat Multumim pentru acest podcast🤗
cris m
cris m Yıl önce
Minunat ! Sănătate și putere tuturor !
Elena Florea
Elena Florea Yıl önce
Felicitari, ptr podcast! Interesant si capitvant. Iti da de gandit , motivational. Felicitari, Morar ptr tot ceea ce faci !
Hopp Cristina
Hopp Cristina Yıl önce
Mă simt atât de fericită de fiecare dată când te aud/citesc/văd, Petronela! Ești ca preotul meu - catolic care, mi se pare mie, își face predicile duminicale pentru mine. Evident, că nu e așa, dar așa sim, că de fiecare dată tu și el vorbiți pentru mine. Minunat podcast și EXCEPȚIONALĂ abordare, Mihai! Na, când se întâlnesc doi oameni deștepti iese ceva deștept. Bravo!
Gabriela Toca
Gabriela Toca Yıl önce
Ascult sâmbătă sau duminica episodul din cursul săptămânii. Nu am auzit până acum de invitata ta, dar o să o urmăresc de acum înainte deoarece este foarte interesantă. Aștept cu nerăbdare episodul de săptămâna viitoare.
Andra M
Andra M Yıl önce
Îmi doream de multă vreme un Podcast cu Petronela Rotar. O urmăresc pe social media, ii citesc de mulți ani toate postările pe blog, i-am devorat toate cărțile. Petronela pur si simplu vindeca prin tot ceea ce scrie si te face sa îți pui întrebări despre lucruri la care nu te gândeai, dar care inconștient știai ca sunt acolo si au pus stăpânire pe tine! Iar acest Podcast este încă o lecție faina de viața! Felicitări!!
Madalina M.
Madalina M. Yıl önce
Podcastul a fost minunat!🥰
Alina Pascu
Alina Pascu Yıl önce
Minunata femeie si minunat interviu. Felicitari 🤗
Anca Daniela Nemulescu
Incredibila poveste de viata… Multumesc pentru acest episod minunat din care am descoperit si am inteles lucruri noi despre natura umana.
Rodica Coza
Rodica Coza Yıl önce
Să aveți multă sănătate și un viitor strălucit cu multe bucurii 👏🤝🙏❤️
Brindusa
Brindusa Yıl önce
"Magia împărtășirii" e de fapt magia vindecării și efectul acesteia asupra noastră. Sunt aproape 100.000 de vizualizări; mă întreb dacă nu ar fi fost vindecată, am mai fi stat să o ascultăm? Cred că e vorba despre acea confirmare că, indiferent de rănile pe care "încercările vieții" ni le-au lăsat, există șanse să ne vindecam. Iar Petronela, în orice interviu o urmărești (sau in cartea autobiografică) îți dă această încredere & certitudine că fiecare din noi avem puterea sa vindecam urmările evenimentelor trecute, dacă suntem dispuși să lucrăm cu noi. Frumos! Mulțumesc.
Pac3 official
Pac3 official Yıl önce
Încă un podcast de calitate, mulțumesc Mihai🙏🙏🙏
Simona Constantinescu - Forever
Minunat podcast! Mulțumesc tare mult,Mihai!Nu o cunoșteam pe Petronela însă de aici în colo sigur voi lua cărțile ei și o voi urmări.😍
Delia Cârnariu
Delia Cârnariu Yıl önce
Dacă ar știi cât bine îmi face, chiar și numai ascultând-o! O urmăresc de foarte mulți ani, relația cu tatăl ei seamănă atât de mult cu relația mea cu tata, încât mă sperie. 😔 Te îmbrățișez, Petronela! 💗
Liliana Bonea
Liliana Bonea Yıl önce
Multumesc pentru podcast! Foarte fain si actual. S-a observat o diferenta de sunet si cred ca microfonul Petronelei sau pozitia lui ar fi trebuit adaptata. Felicitari pentru tema si sper sa existe o urmatoare inregistrare.
Ms Olga
Ms Olga Yıl önce
Multumesc mult Mihai pt acest interviu, am cunoscut inca un om minunat!
Iulia Popel
Iulia Popel Yıl önce
Mi-a plăcut mult emisiunea, eu sunt in Italia și încerc sa ma tin mereu conectata la oamenii minunați de acasă. Mulțumesc mult pentru tot ce faci și pentru oamenii speciali pe care ii aduci in casa și in sufletul meu. Mulțumesc și ma înclin.
Gianina Petre
Gianina Petre Yıl önce
O femeie interesanta,luptătoare și mersi pt ca ai invitat o. Am ascultat o cu mult interes. Și mi a plăcut mult deși pana azi nu știam de ea și cu ce se ocupa.
Mariana Antohi
Mariana Antohi Yıl önce
Mihai, ai făcut multe episoade faine! Pentru mine, acesta este cel mai fain episod pentru sufletul meu. Mulțumesc cu recunoștință!
Bardea Carmeluta
Bardea Carmeluta Yıl önce
Esti minunata Petronela. Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Dorina Clichici
Dorina Clichici Yıl önce
Felicitari Petronela pentru tot ce ai reusit sa realizezi in viata, esti puternica si fenomenala! Multumim, Mihai, pentru acest interviu! Doar o recomandare as avea, era foarte frumos fata de Petronela, dar si util pentru spectatori daca era sa faci o scurta prezentare a cartilor scrise de ea, mai putin a cartii scrisa de dr. Shefali...
Ecaterina Rotaru
Ecaterina Rotaru Yıl önce
Imi plac din ce in ce mai mult aceste emisiuni.Simt ca am gasit prieteni cu adevărat Multumesc mult si Doamne ajuta !
Gabi Doina
Gabi Doina Yıl önce
Felicitări Mihai , o urmăresc cu drag pe Petronela , o iubesc 😘😘😘
Paul Alexandru
Paul Alexandru Yıl önce
Minunat , m-a ajutat enorm , multumesc pentru lucrurile pe care le faceti! 🙏❤️
Lelia Raduta
Lelia Raduta Yıl önce
Un Podcast care merită văzut, auzit, care cu siguranță ar putea continua. Mi'a placut mult, l'am vazut fara pauza. Felicitări Petronela si felicitări si tie Mihai!
Vetuta Stangaciu
Vetuta Stangaciu Yıl önce
Mi-a făcut o deosebită plăcere să te ascult Petronela Rotar! Mulțumesc!!!
Cristina Tudoran
Cristina Tudoran Yıl önce
Multumim pentru acest podcast 🙏❤️
Babotan Amalia
Babotan Amalia Yıl önce
minunat acest podcast ! Avem multe de învățat de aici. Trebuie aprofundat. Mulțumim 🙏
Evangelina D'art
Evangelina D'art Yıl önce
Mihai, daca in limita timpului tau disponibil poti rupe un minut sa mentionezi numele cartii Dr. Shefali in engleza si romana te rog fa-o. 🙏🏻 Iubesc tot ce faci si felul in care le faci, si in ceea ce o priveste pe Petronela la fel! ❤️
Silvia Malik
Silvia Malik Yıl önce
Am descoperit UN OM - Multumesc PETRONELA si MIHAI pentru ca ai adus la lumina aceasta valoare autentica! Pacat pentru energia acuzatoare si de dispret fata de cei nevaccinati ....
Mihaela Marin
Mihaela Marin Yıl önce
Mulțumesc Mihai, ca întotdeauna ai invitați de la care mereu am ceva de învățat! Mulțumesc, Mulțumesc, Mulțumesc!!!🙏🙏🙏
Lidia Elena
Lidia Elena Yıl önce
Un podcast foarte FAIN! Dă de gândit și de meditat asupra unor subiecte de care mulți fugim. Mulțumesc pentru acest episod!
daniela giuiu
daniela giuiu Yıl önce
Multumesc! Mi-ati dat curaj sa cred ca se poate trece cu bine peste astfel de trairi.
Maricica Rusu
Maricica Rusu Yıl önce
Am învățat mult,de la o persoana pe care nu o cunosc,multumesc!Multumesc ,Mihai!🙏
Roxana Mate
Roxana Mate 9 aylar önce
Abia astazi am gasit podcastul acesta...cred ca la momentul potrivit. Mi.a placut ce am auzit, chiar m.am regasit in unele lucruri...
Roxana Moisa
Roxana Moisa Yıl önce
Foarte valoros si autentic podcastul Felicitari!
Dorina Raducan
Dorina Raducan Yıl önce
Cam asemănătoare,de a ta. Însă un pic mai diferită. Mă bucur enorm de mult pentru tine că ai fost și ai trecut peste trecutul tău. Ai fost o luptătoare, ❤️🤗🙂❤️❤️. Să știi că ți-am mai ascultat un interviu de al tău... Și am rămas foarte entuziasmată🤔. Și mă bucur tare mult că ai putut să depășești peste aceste lucruri nepotrivite... Dar, singurul lucru pe care Dumnezeu te-a făcut să fi încrezătoare, puternică și bine meritată... Ești o persoană deosebită încât Dumnezeu ți-a dat un suflet bun și mare... Îți doresc tot binele din lume❤️🙏. Și fi mereu cu gânduri bune, pentru noi toți oamenii care trecem cu adevărat.. Sănătate multă îți doresc. ❤️🙂
Cioco Chi
Cioco Chi Yıl önce
Minute speciale cu oameni speciali! ❤️
adina.iancu Iancu Adina
Nu e deloc simplu dar e foarte fain. Un podcast cu o poveste ce te pune pe ganduri. Multumesc! Petronela, esti minunata. Abia astept sa iti citesc cartile si sa te cunosc ca sa ma cunosc. 🙏
Stefan MR
Stefan MR 3 aylar önce
Salut Mihai! Acesta este un comentariu care ti se adresează în calitate de realizator. Great job! (Ma refer la content și la invitații pe care ti-i alegi). Cred însă că poți lucra un pic la partea de sunet (Am remarcat acest lucru în mai multe podcasturi). Interlocutorii tai nu stiu sa folosească microfonul. Ca sa-i înțeleg pe ei trebuie sa ridic volumul destul de mult, iar când intervi tu, boxele bubuie la propriu (ai și voce de bas și atunci vibrează tot). Părerea mea este ca trebuie sa le faci un instructaj interlocutorilor, sau tu sa stai la o distanță mai potrivită fata de microfon, ca să nu mai existe discrepanta asta... 2. Poți oare alege și o alta melodie care sa ruleze în fundal?... Melodia în sine nu are nimic de blamat sau de apreciat... in general poți face abstracție de ea, dar totusi, ai putea sa mai încerci și alt ceva... asta devine plictisitoare la un moment dat... În rest numai stima și vânt din pupa în ceea ce faci!
Dor
Dor Yıl önce
Am simtit acest interviu ca un reawakening. 🙌🙌🙌🙌🌈
Iuliana Gal
Iuliana Gal Yıl önce
Felicitari! V.am ascultat cu mare drag și interes!!❤️❤️
Simona Mirella Olaru
Măi Morare ! Cum să-ți spun eu ție cât de drag îmi ești, cât de mult nimerești sufletul meu cu fiecare invitat pe care il aduci in colțișorul tău care defapt e un peisaj care mă poartă in văile întunecare ale ființei mele și apoi mă ridică in poienile luminoase și înverzite dându- mi speranță , arătându- mi că nu sunt singura pe lumea asta care a trecu prin greu. Aaa...cred că deja ți-am spus cât imi ești de drag. Sunt din Târgu Mureș și tare m-aș bucura dacă ai putea să imi recomanzi un psihoterapeut bun din zona noastră. Mulțumesc că ne arăți cât suntem de faini și simpli așa cum suntem cu adevărat!
Alin Burta
Alin Burta Yıl önce
Pot să te întreb ceva ?
Bot Angela Maria
Bot Angela Maria Yıl önce
Imi plac toate prodcasturile
Iulia Gheorghe
Iulia Gheorghe Yıl önce
As asculta-o incontinuu. Felicitari!😊
Dumitrache Cristina
Unul dintre cele mai bune podcasturi care exista. Le urmăresc cu mare interes. Felicitări Mihai! Ar fii interesat daca l-ai aduce ca invitat si pe psihologul Gașpar Gyorgy!
Alina Lungu
Alina Lungu Yıl önce
Vai! Ai adus-o pe Petronela! 😍😍😍😍😍😍 Abia aștept să dau play.
Silvana Maritescu
De fiecare data când te ascult pe tine sau invitații tai la final ma gândesc "ce fain și simplu a fost". Nu cred ca puteai sa alegi un nume mai bun și mai autentic decât acesta. Mulțumesc frumos pentru tot ceea ce faci!
Barbu Petruta
Barbu Petruta Yıl önce
Ma regasesc intr - un procent important in expunerile relevate noua de Petronela,eu pentru a constientiza cauzele care mi - au produs stari depresive de - a lungul anilor, am cerut sa imi fie revelate oglinzile in jur, si vin si tot vin de atunci... dovada este chiar si acest podcast,unde unele experiente le recunosc vindecate, altele in curs, altele in diverse stadii de stagnare sau evolutie, le constientizez acum. .. suntem cu adevarat oglinzi unii celorlalti si ne intalnim si alegem sa fim vulnerabili, tocmai pentru ca suntem la un grad de constienta a valorii vindecatoare a acesteia, si asa este, nu ne permitem terapii de specialitate si suntem impinsi sa gasim o cale, o modalitate de autovindecare, de iesire din starile de depresie, in stadiul in care ne putem ajuta singuri, terapie conversationala cu o prietena confidenta, cineva care traverseaza o situatie similara cu a noastra si pe care Dumnezeu ne - o scoate in cale, gasim căi de a elibera emotiile captive, iar vulnerabilitatea si autenticitatea se intrepatrund si succed armonios, urmand ulterior pentru fiecare dintre noi in ritm propriu, vindecarea fiecarui fragment de capitol depresiv din cartea vietii. noastre. Va multumesc amandurora pentru aceasta tematica, flagel in societatea contemporana, iar acest stres cotidian aduce la suprafata traume din copilariei, partea buna este faptul ca datorata acestuia, platim evident un pret, insa obtinem vindecarea profunzimii, da, cred ca exista legatura intre ceea ce traim si activarea emotiilor stocate in interior, in copilarie.
gabriela stan
gabriela stan Yıl önce
De la fiecare podcast pe care îl ascult ramin cu informații noi si cu dorința de afla mai multe. Mulțumesc
Maria Magdalena Bela
Foarte fain!Mulțumim frumos pentru "magia împărtășirii "🙏
Felicia Dinca
Felicia Dinca Yıl önce
Extraordinar.. mulțumim mult pentru acest podcast.. trebuie urmărit de mai multe ori pentru al "digera"..
Mihaela-Raluca Paraschiv
A fost un podcast pe care l.am urmarit pe nerasuflate! Simt ca am atat de multe de invatat si de reparat la mine, si e o placere reala sa o ascult pe Petronela! Datorita ei si cartilor ei mi.am dat seama cat de multe am de vindecat si reparat! Iti multumesc Mihai pentru acest podcast!
Maria Eric
Maria Eric Yıl önce
O invitată de nota 10,o urmăresc cu mare drag❤
Daniela Enesescu
Daniela Enesescu Yıl önce
Fabulous acest Podcast, FELICITĂRI ×2,🛐🛐🕉️🕉️🦄🦄👑👑💎💎🌞🌞💜💜
Maria Balmus
Maria Balmus 11 aylar önce
She is one of my favorites!💌
Sara e Maggie
Sara e Maggie Yıl önce
Am stat ochi si urechi tot podcast-ul, felicitari
Dr. Gianina Farcas - Medicina Functionala
Felicitări pentru munca minunata pe care o faci! Mi-ar face placere sa o vad și pe Anca Maftei într-un podcast fain și simplu.
diana hirean
diana hirean Yıl önce
Petronela, ești un înger pe Pamant! D-zeu te-a salvat ca sa poți salva alti oameni, de ei înșiși. Sunt sigura ca știi asta, dar simt nevoia sa o spun aici. Mihai, ești minunat! Oameni ca voi arata lumii intregi ca "Dumnezeu lucrează prin oameni!". Va îmbrățișez cu foarte multa recunoștință și va doresc sa rămâneți la fel de frumoși și de generoși în îndeplinirea misiunii voastre!
livia popescu
livia popescu Yıl önce
Oamenilor faini&simpli ,sunteți extraordinari! #Imperfection first
Mihaela Damian
Mihaela Damian Yıl önce
Petronela draga bravo pt reusitele tale. Esti o adevarata luptătoare. Dumnezeu sa iti dea liniște si pace sufletului tau.💖💖💖💖💖
Nicoleta Camelia
Nicoleta Camelia Yıl önce
Felicitari Mihai!!! Super episodul 👍
Alina Pogor
Alina Pogor Yıl önce
Minunat acest podcast. Mulțumim
Sanctuary of beauty By Monica Slaniceanu
Deep, pure, sincere, edifying. 🙏 MULTUMESC Petronela, multumesc Mihai. 🙏
Georgiana Oprescu
Felicitari pentru acest podcast!!
anca vasile
anca vasile Yıl önce
Felicitari pentru subiectele discutate si pentru transparenta abordarii.
Laura Sandulescu
Laura Sandulescu Yıl önce
Mulțumesc Mihai ! Mulțumesc Petronela, ești o inspirație!
Andreea Cirlanaru
Minunat episod. Abia aștept să pun mâna pe cărțile Petronelei Rotar. Îmi era dor să muncesc cu un episod Fain și Simplu din podcastul lui Morar. Aproape 2h au trecut ca 15 minute.🙌🏻
CoFfEe Break
CoFfEe Break Yıl önce
O admir mult pe Petronela. Avem nevoie de mai multe exemple feminine de acest fel. Da, și eu am crezut ca e mai mereu în vacanță și mă enerva asta, dar acum înțeleg de ce 🤣🙈
Beatrice Nicoleta Frangulea
Felicitări, pentru podcast! Invitatii sunt foarte interesanti. Mi-ar placea sa il ascult in podcast si pe Cristian Presura! Succes, in continuare!
Jo Dj
Jo Dj Yıl önce
Subscriu
Vetuta Stangaciu
Vetuta Stangaciu Yıl önce
Mulțumesc Amândurora, Santeti minunați!!! Vă iubesc, Mulțumesc!!!
Adrian Bela
Adrian Bela Yıl önce
Petronela si Mihai doi oameni pentru care se poate spune ca Dumnezeu are preferinte. Este adevarat ca Petronela este o lectie de viata si exemplul viu ca niciodata nu trebuie sa renuntam la viata/sa luptam, sa nu renuntam sa devenim ceea ce suntem defapt. „Omul cu adevărat bun e cel care ar fi putut fi rău și n-a fost.” Nicolae Iorga Un podcast nu doar despre oameni faini si simpli dar si buni. Invitatul minunat. Felicitari Mihai si spor in continuare. ´´Unde este dragoste nu este frica´´
Loredana
Loredana Yıl önce
Sunteti oameni minunati. Am ascultat aceasta inregiatrare seara tarziu la un ceai. Mi-as dori enorm sa specificati in scris cartile de care aduceti aminte in emisiune. As dori sa le cumpar. Mi-ar fi de folos sufletului. Continuati sa faceti Ce va este drag si sa aduceti in emisiuni oameni la fel de minunați . Va mulțumesc ca sunteți. Cu drag Loredana
dana tamas
dana tamas Yıl önce
Uau!!! Multumesc Mihai, pentru o asemenea invitata!
Bogdan
Bogdan 10 aylar önce
Salut Mihai & intregii echipe! Minunate podcasturile voastre, va urmaresc cu placere. O singura chestie: datorita unei hipoacuzii, ascult cel mai mult in casti; microfoanele, la voi, sunt reglate ca pt. radio, unde vocea invitatei se aude slab, iar vocea d-lui. Morar bubuie dintr-o data, la interventii. Am inteles masura, cu d-na. Bilic de ex, da’ fata asta ii chiar asezata si calma, cu voce molcoma ce se pierde in fundal, in larma urbana din jur. Va multumesc si va doresc sanatate!
Georgeta Diaconu
Georgeta Diaconu Yıl önce
Mi-a placut mult ideea cu alfabetizarea emotiilor, pentru ca daca am sti ce simtim in fiecare moment, ne-ar fi foarte bine ca oameni, ca natie etc. Felicitari, Petronela, pentru curajul de a-ti spune povestea! Felicitari, Mihai, in sustinerea dialogului si alegerea invitatilor!
Gabriela Maria Larion
Felicitări pt reușită și mulțumesc ca Împărțiți cu noi ❣🥰🙏
Georgiana Preda
Georgiana Preda Yıl önce
Vă mulțumesc, atât ție Mihai cât și Petronelei, de lecțiile pentru suflet ce ni le oferiți aici, în locul ăsta FAIN&SIMPLU. Fascinantă această femeie, cu totul. Am ascultat-o cu foarte mare drag și mai important decât atât, cred că multe femei ne regăsim în poveștile ei, putând să avem puterea și curajul, cu această ocazie, să încercăm să facem ceva. 🙏🙏🙏Mulțumim că existați!
Razvy Razvy
Razvy Razvy Yıl önce
Mi-a placut invitata de astazi! Pe ea nu prea am auzit-o cum trebuie ( pe viitor sa setezi mai bine microfonul invitatului). Sunt curios ce simbolizeză pentru tine pluoverul de pe umeraș?
Sonraki
Neredeyse Bitmiş Ev Turu ! Vlog
28:04
Neredeyse Bitmiş Ev Turu ! Vlog
28:04