Toplumda farklıysan ve her ne kadar farklılığı, farklı olmayı savunsanda toplum ya seni oyun dışı eder ya da onlar gibi olmaya zorlar. Bu düzen nesillerce böyle devam eder. Sürekli sana ne yapman gerektiğini söylerler. Kendin olmanın bedelini ise Hürkan'ın uyandıramadığı o karakter gibi ağır ödersin.
Oyun kesinlikle çocuk yapılırkenki mevzunun hangisinin başaracağını anlatan bir yapıma dönüşmüş düşinsenize o milyar sıvıdan bir kişi anne rahmine girebiliyor ekstrem durum olmadığı sürece felaket bir şeymiş bu oyun ya😂
Yıllar önce oynayan tüm TRvidrlardan izlediğim Plug&Play'ın yeni oyunu mu çıkmış? İzlemesini ve tepkilerini çok sevdiğim bir oyundu :))) Hugola ile birleşmesine aşırı sevindim ghjkl Aşırı eğlendim gbhnjkl O versiyonunu oynasa diye düşünmedim değim :))
Sürekli oyun videosu gelmesi mükemmel ama The Stanley Parable'ın en güzel kısmını oynamadın çok içimde kaldı. Bir yol daha var sağ kapıdan gidip hareket eden platformdan yan taraftaki yere atlaman gerek orada bir kapı daha var. Ve açık ara oyunun en güzel yeri.
Kesinlikle bir psikolojik altmetni vardı. Ve bunun sürü psikolojisi olduğuna eminim. Sürü psikolojisi ile insanların bir insanı dışlaması yada mantıksız dahi olsa aynı saçmalıkları yapabilmesi bence anlatıldı. Ve bunları sadece tek tip karakterle anlatması çok iyi bir mesaj. Herkez birebir aynıydı çünkü sürü psikolojisi ile haraket ediyorlardı.
Adından ötürü çocukların doğumunu ve yarış içinde olup dünyaya gelme çabasını mı anlatıyor dedim. Daha da derine inince herkesin eşit ve aynı olduğu bir dünyada sürü psikolojisiyle hareket eden insan imgelemi de gördüm diyebilirim. Absürt ve basit oluşu anlam derinliğini gizleme yolunda psikolojik bir hava katmış. Çokça anlam çıkarılabilir aslında. Ve son olarak herkes özel ve farklıdır, başkası bir b..k yerse sen de yeme.
Bence varoluştan sonraki kapitalist düzene geçiş sürecini anlatıyor ama daha çok başlangıç ve sonla alakalı.Figürlerin bir şey olacağını düşünüp alkışlamasını dua etmeye benzettim.
17:59 anlamı şu. modern dünya ile ilgili aslında. yaşadığımız çevreye hatta heryere baktığında görüyosun. biri bişey söylüyor ve ardından binlerce kişi bi bok bilmeden kendi fikirlerince bunu doğrulayıp dinlemeye başlıyor. this way - no this way dedikten sonra herkesin aniden yes that way diyip oraya koşturması da bence bunu temsil ediyo. aşağı atladıklarında neden atladı demiyolar ve atlıyolar. tıpkı insanların internette modern ve havalı gördüğü şeyler hiç sorgulamadan yapması gibi . İçerde dizisindeyken burak özçivit saçını 1 e vurdu ve ülkenin yarısı o saçla gezdi. kimse neden bu saçı yaptığını bilmiyo. o an havalı gördü ve yaptı. oyunda bence bi açıdan bunu anlatıyo. delinin biri kuyuya taş atar 40 akıllı çıkaramaz hesabı. burdan mantık arayıp kendi fikirini yaz tartışırız.
Oyun olarak FAR: Lone Sail’i tavsiye ederim atmosferik ve bu atmosfere bağlı değişen müziği ile tatmin edici bir havası var. Normalde 3 saat içinde bitirmek mümkün tabii ki sana kalmış. Yakın zamanda oyunun ikincisi olan FAR: Changing Tides çıktı. Bakalım o oyun nasıl? Eğer en az ilk oyunu kadar iyiyse 5-6 kere bitirebilirim.
Bu oyun adından tutun sahneleri müzikleri ve çizim tarzıyla şampiyonlar ligi felsefi açıdan övülmesi gereken bir oyun ozetlemek gerekirse iki insanında farklı çukurları göstermeside farklılıkların aslında ne kadar garip gözüksede aynı olduğunu anlatıyor ve ne olursa olsun bütün canlıların aynı yere gideceğini anlatıyor ne kadar kararsız olsalarda hepsi bir insan ve hepsinin günahı var ve hiç kimse iyi değil herkesin içinde bir kötülük vardır demek istiyor hepsi ne olursa olsun aynı deliğe dönüyor buda ne kadar ders alırsak alalım asla akıllanmayacağımızı söylüyor bazılarının farklı yerleri gösterenlere katılmasıda sürü psikolojisini anlatıyor hepsinin deliğe atlayıp sonradan birinin farklı yöne gitmeside bu sürü psikolojinin kanıtı kısacası bu bir şaheser yani oyun sürü psikolojisinden ve dışlanma korkusundan bahsediyor iftiraya uğramak özgüvensiz olmak boşluğa düşmek hepimizin zaman zaman yaşadığı şeylerdir sosyal hayattan kopmak asosyal olmak gibi şeyleri ele alıyor hepsinin aynı kafayla devam etmesi ama o tek kişinin farklı bir şey yapması özgün olduğunu gösterir ve özgün olduğu için toplumdan dışlanır bu normal bir seydir insanların kriterlerine uymazsanız her zaman istenmeyen taraf siz olursunuz ve 2. yüzme sahnesinde ise herkesin onu takipettiğini gkrebilirsiniz bu insanlarında onu örnek almasını gösterir farklı olan kişiyi taklit ederler ve hepsi tekrardan aynı olurlar bu yüzden hep paradoks yaşanır herkesin ondan kaçması ise herkes tarafından kabullenilip sonradan biri dediği için herkesin öyle davranmaya başlaması gibi insanlar kukla gibidir o insanlardan olmamaya çalışmayın sonuçta herkes sonradan sizide taklit edecek ve hiç bir anlamı kalmayacak
Abi o yazının hepsini okuduğuma inanamıyorum Ve ayrıca oyun çok şey anlatıyomuş lan kendimi çok tuhaf hissettim çünkü bende hiçbirini görmeyip oyunun akışına bıraktım kendimi Kendimi kınıyorum şuan Neyse açıkladıpın için saol dostum sende açıklamasan oyunun kimbilir neye yorcaktı bu beynim Saol🥲🤍
Ahmet : kamil koş koş tablet havuzu yaptı belediye Kamil:yürü lan yürü Ahmet: ilk atlicam hangi tür tablet varmış ona bakam Kamil bende gelecem Milet : BİZDE !
Bence oyun düşünmeyen sorgulamayan insanligi sert şekilde yorumlamış bunun dışında sıfır çaba ve sıfır uğraş ile sürekli aynı yönde gidip hayatının sonunda sıfır adım ileri giden işçileri ve sistemi biraz uyarıyor bunun dışında herkesin yaptığı şeyi yapmayan insanları suçlamak ve başkalastirma fikrini bize gösteriyor ve o acıyı yasatiyor
Bence oyunda anlatılan, topluluk psikolojisi. Herkes belirli kurallar çerçevesinde birbirini tekrar ediyor ve herkesi tekrar etmeyen kişileri ise dışladıkları bir oyun. En sonda ise adam ortadan kaybolunca herkes adama hak veriyor ve herkes o ortadan kaybolan adamın yaptıklarını tekrar ederek tekrardan bir topluluk psikolojisi döngüsü ortaya atılıyor.
Bu oyunu acaba oyun değil de hikaye veya kısafilm olarak anlatabilirler miydi diye düşünerek izledim, çünkü bi youtuber’dan izlesen oyunu satın alman gerekmeyecek; çünkü içeriği bir oyun için fazla kısa. Ve böyle bir oyun haliyle fazla satamaz (belki de satmıştır, merak ettim şimdi). Ama öte yandan bu oyunun başka şekilde anlatılabileceğini sanmıyorum; çünkü bu sefer de kurgunun baştan sona değişmesi gerekecekti. Merak ettiğim asıl şey şu: Bu oyun yaparken finansal kaygı çektiler mi acaba?
Bence bu oyunun ana fikri şu: O kara delik herkesin hayatta izlemesi gereken bir yol gibi lanse edilmiş. Örnek olarak okula gitmek. Bunun dışında farklı görüşleri olan ve onları destekleyen insanlarda var. Ayrıca toplum baskısı ve insanların birlikte bir düşüncede toplandığı, farklı düşünenlerin ise kendi aralarında gruplaştığını görebiliyoruz. Sonuç olarak herkes aynı yerden gelmiş olup aynı yoldan geçmiş olsa bile her zaman fikir ayrılığının olduğunu ve toplumdan dışlandığını görebiliyoruz. Alkış yapan insanların olduğu yerde gördüğümüz gibi, sınırlara yaklaştığı zaman daha fazla alkışlayacak insan olmadığı için alkış duruyor. Yani destekleyen birileri olmadan bir düşünce yok gibidir. En sondada arkalarından ittikleri için deliğe düşenler var. Bu da başkaları tarafından yine bir yola zorla sokulmuş kişiler gördüm ben. Şahsen ben bunu anladım.
16:38 den sonra full tanrı konuşuyormuş gibi konuşuyor hugoş hatta en can alıcı kısım bir saniye.. ben basmazsam atlamazlar kısmı yani tabii ki tövbeest
Bana göre çocukların özgür olmadığını söylüyor.Çünkü oyunda her şeyi biz yapıyoruz.Çocuklara fazla baskı yapıldığı mesajını da yol seçimi yaparken çocuklara dokununca diğer yolları seçmesi gibi.Hugola bile farketmeden o yöne gidin bu yöne gidin demişti.
olay çocukların yaptıkları, toplu bir alandaki birbirini seçme karar verme ve dışlama, hani derler ya "o camdan atladı diye sen de mi atlayacaksın" diye tam da bunu tarif ediyor.
Bence bu oyun Toplumu yansıtıyor. Bir tane kişi karar verince bir topluluğun o karara göre hareket etmesi ve bu karara uymayanların ise toplumdan dışlanmasını ben insan topluluğuna benzettim
Bu videoyu izlerken aklıma Sosyal Psikoloji dersi geldi ahahah, Milgram'ın ve Muzaffer Şerif'in deneyleri falan. Toplum Bilinci'nden bahsediyor oyun. Bir grup insan bir araya gelince ortaya bir bilinç çıkar ve ötekileşmemek için bazen doğruyu bilsek bile yanlışı söyleyebiliriz ve toplum kendimizden şüphe etmemize sebep olabilir. Bazen de bireyler topluma yön verir ve toplum bir anda o bireye göre şekillenir. Kısacası insan ve toplum ilişkileri falan.
Aslında bu oyun psikoloji, sosyoloji ve felsefi açıdan bir çok şey anlatıyor bence. İzlerken sen olayı bağırsakta ilerleyen vitaminler anlarken ( asıl olayın o olmadığını bildiğini biliyorum)söylemek istediğim o kadar çok şey oldu ki ama kendime kaldı.
Abi video at videolar çok güzel.Lütfen at video atman sanki yüz yıl günde on kere atsan onunuda izlerim çok gülüyorum ve eğleniyorum.En sevdiğim youtuber :’)