Karanlık

BETER WORDEN #14 AFVALLEN 

Live Slow Ride Fast
Abone ol 43 B
görünümler 17 B
99% 182 1

De heren van de Beter Worden podcast zijn weer terug! Ze trappen meteen af met de vraag die menig wielrenner bezighoudt: ‘Hoe kan ik nou het beste afvallen door te fietsen?’
Want sommige mensen beginnen zelfs met fietsen om af te vallen, maar is dat eigenlijk wel de juiste manier om een paar kilo’s kwijt te raken? Zo simpel is het namelijk niet. Er zijn een hoop zaken waar je als renner op moet letten. Om maar meteen wat te verklappen: alleen maar fietsen op lage intensiteit is niet de beste manier om vet te verbranden...
Verder doet Laurens uit te doeken hoe hij zich vroeger bijna heeft uitgehongerd totdat een dokter zei dat hij te mager was om nog te mogen koersen. Ook trekt hij de vergelijking met het gemiddelde gewicht van de huidige top 10 van de Tour met die van 20 jaar geleden.
Dus wil jij weten wat de relatie is tussen afvallen en de wielersport en hoe je het beste op de fiets paar kilo’s kwijt kan raken? Slinger dan snel deze fonkelnieuwe aflevering aan van de Beter worden podcast.
💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: join.cc/nl/promo/beter-worden...
De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.
De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef.
Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌
Hoofdstukken:
• 1:20 - Wat Jim als eerst doet om kilo’s kwijt te raken.
• 1:58 - Stefan met een anekdote over Pieter Weenink die nergens op let met eten.
• 2:30 - Jim over de relevantie van afvallen
• 5:00 - Jim legt uit wat BMI is en de valkuilen daarbij.
• 6:18 - Stefan wil de relatie tussen afvallen en de wielersport weten.
• 9:25 - Of Laurens de rol van gewicht tijdens zijn hele loopbaan heeft zien veranderen.
• 11:45 - Laurens over uithongeren en te ver gaan als tweedejaars amateur en dat hij na een jaar niet meer mocht koersen van de dokter omdat hij te mager was.
• 13:45 - Stefan wil de meeste gemaakte fout van de amateur weten.
• 16:50 - Jim gaat het verschil tussen kilojoules en calorieën uitleggen (geen verschil)
• 20:00 - Stefan wil meer weten over vetbranding op de fiets.
• 27:40 - Jim over de schadelijkheid van de industriële vorm van suiker
• 28:30 - Stefan wil weten wat de goede (complexere) koolhydraten zijn
• 31:00 - Jim wat hij persoonlijk doet om af te vallen op trainingsdagen en niet trainingsdagen
• 35:20 - Laurens over de regels voor zijn ontbijt.
• 37:40 - Jim over dat er tegenwoordig wordt gewerkt met ‘personal plates’ in het profpeloton
• 41:10 - Jim legt uit wat de weeffout is binnen het professioneel wielrennen.
• 41:50 - Stefan wilt in een ‘hypothetisch ’ voorbeeld weten hoe je het best je eetpatroon kan wijzigen wanneer je net je tweede fles wijn hebt opengetrokken tijdens het kerstdiner en over 5 maanden niet kapot gereden wil worden door je maten op de Marmotte.
• 46:35 - De vergelijking tussen beren en mensen wordt gemaakt en meer over rust-metabolisme.
• 49:50 - Luisteraarsvraag: het effect van een stressvolle dag op het verbranden.
• 55:25 - Laurens wil weten of het in de winter moeilijker af te vallen is dan in de zomer.

Spor

katma

 

4 Ara 2021

Paylaş:

Paylaş:

Herunterladen:

Yük bağlantısı.....

Ekle:

Çalma listem
Daha sonra izle
YORUMLAR    
TC deR
TC deR Yıl önce
Ik zou Jim z’n kijk op nuchter trainen graag horen, het verbaast mij dat het hier nu, of in eerdere afleveringen niet over is gegaan (tenzij ik iets gemist heb…).
MrRened86
MrRened86 Yıl önce
Het feit dat “zwaardere renners” voorheen meer succes hadden in de grote rondes zoals de tour, heeft volgens mij ook te maken met het feit dat het aantal TT kilometers gestaag is afgenomen in de recente jaren. Maar doping speelt ongetwijfeld ook een grote rol.
robert schriek
robert schriek Yıl önce
Mijn conclusie, top sport is ongezond. Dank voor de super interessante vid!
I Immolarious
I Immolarious Yıl önce
Top dat de podcast weer terug is, nu denk ik wel de dat gemiddelde podcast luisteraar eerder problemen heeft om op gewicht te blijven en niet wilt afvallen.
Nick Haakman
Nick Haakman Yıl önce
Nou nee hoor, dit is een perfecte aflevering voor mij. Ik ben van november 2019 tot mei 2020 27kg afgevallen, daarna begonnen met fietsen en dat te trainen. In de tussentijd toch weer 4-5kg aangekomen, en niet alleen in spieren maar ook in vet. Dus ik ben benieuwd of Jim nieuwe inzichten voor mij heeft wat betreft fietsen en afvallen.
I Immolarious
I Immolarious Yıl önce
@Nick Haakman goed bezig man, als ik jim goed begrijp even de focus wat minder op beter worden en meer de focus op de juiste dingen/hoeveelheden eten
Mark
Mark Yıl önce
@I Immolarious Dat is deels wat die zegt, anderzijds geeft hij ook aan dat je er voor kan kiezen om vast te houden aan je huidige eetpatroon maar dan wel meer te gaan trainen. Zolang je energieverbruik maar hoger is dan de inname, zou je de goede kant op moeten gaan. Zeker als je inname ook nog bestaat uit een goede verdeling met groenten, koolhydraten, vetten eiwitten en weet ik het allemaal. Belangrijkste is dus om iig niet tegelijk te gaan diëten en (veel meer) trainen.
michielios
michielios Yıl önce
Dank weer mannen! Wat is nou een gezonde ondergrens (voor het gemak in vetpercentage)? Ik heb snel het gevoel "ik kan misschien nog wel lager gaan in gewicht", maar ben tegelijkertijd bang dat het mijn sportprestaties nadelig gaat beïnvloeden of dat het ongezond is in algemene zin.
Tom Pluimers
Tom Pluimers Yıl önce
Luister naar je gevoel
I Immolarious
I Immolarious Yıl önce
Ben bij een sportmedisch keuring wel eens op 8% gemeten, toen werd mij verteld dat ik niet lichter moet worden. Er is vast wel ergens op internet te vinden wat het ideale vetpercentage is voor op de fiets
Raymond De Lange
Raymond De Lange Yıl önce
Weer de Kneet erbij halen (Doe ik elke dag)
Victor Garcia
Victor Garcia Yıl önce
The usual suspects weer! Mooi werk, mannen. Pindakaas (dat 100% rauwe pinda nootjes) is toch prima voor energíe en dùs "goede" koolydraten?
Jeffrey van Rossum
Mwa, veel vetten en eiwitten. Lijkt me beter als herstelvoedsel.
Milan van der Meer
Pindakaas bevat weinig koolhydraten
Milan van der Meer
In pinda's zitten amper koolhydraten
ArnageLM
ArnageLM Yıl önce
Mooi onderwerp, en zonder de aflevering (nog) te hebben beluisterd, één waarvan ik vind dat de huis-tuin-en-keuken-renner zich niet bijzonder veel moet aantrekken. Ja, als je te zwaar bent, is het waardevol, maar wil je harder fietsen: word sterker ipv dunner. Niemand wil toch als wandelende zak botten door het leven? Esthetisch niet fraai, maar vooral niet gezond. Lau vond ik ook veel te mager tijdens zijn piek. Geen goede reclame voor een sport als ronderenners als lucifersstokjes door het leven gaan. Just my 2 cnts.
Tom Pluimers
Tom Pluimers Yıl önce
Je lichaam geeft vanzelf de grenzen aan. Vroeger waren we ook veel dunner. Het gemiddelde is heel erg opgeschoven ten opzichte van tijden terug. We zijn niet gemaakt om een buikje te hebben
Richard Veenman
Richard Veenman Yıl önce
Ik kan niet veel meer trainen op het moment maar wel veel makkelijker minder eten, want dat kost niet meer tijd. Dan gaat mijn wattage dan wel niet omhoog, maar mijn watt/kg wel omhoog dus mijn prestaties ook.
Jeffrey van Rossum
Natuurlijk is ondergewicht ook belangrijk om aan te stippen, en zeker in topsport. Maar ik denk dat als we naar de gemiddelde Nederlander kijken niet ondergewicht maar overgewicht een gigantisch probleem is. Zeker nu met overvolle ziekenhuizen.
Peter9
Peter9 Yıl önce
Er zit natuurlijk een enorm verschil tussen (veel) te dun zijn en gewoon netjes op gewicht zijn. Als meer dan 50% van de Nederlanders overgewicht heeft is het eerste doel die mensen weer op een gezond gewicht krijgen. Ik zou me daarbij minder zorgen maken over of (te) dun mooi is of niet. Persoonlijk stoor ik mij aan het feit dat bijna alle kerels boven de 30 een buikje hebben en dat dat wordt gezien als normaal. Of vrouwen die in een legging geperst worden. Dat ziet er toch niet uit? Dan liever wat ribben zichtbaar.
kollisi0n
kollisi0n Yıl önce
KJ of Kilocal maakt me niets uit, maar "wattage" kan écht niet!
Harpoon
Harpoon Yıl önce
Ok, ik hap, wat is het probleem met wattage? Trouwens, de k als afkorting van kilo, wordt met een kleine k geschreven, de hoofdletter K wordt gebruikt voor Kelvin.
Victor Knubben
Victor Knubben Yıl önce
Wattage zeggen in plaats van vermogen is exact hetzelfde als kilocalorie zeggen in plaats van energie
See Sharp
See Sharp Yıl önce
Reactie op insuline van brood en suiker verschilt nauwelijks. Volkoren of wit brood maakt ook weinig uit. Insuline is de hendel voor vetopslag of vetgebruik. Hoge insuline vetopslag, lage insuline vetgebruik. Als minder gaat eten dan gaat metabolic basal rate ook omlaag. Vezels houden vocht vast en wordt niet opgenomen door het lichaam. Koolhydraten zijn niet essentieel! Niet zo'n sterke aflevering vergeleken met de overige afleveringen.
See Sharp
See Sharp Yıl önce
@Tom Pluimers blijkbaar weet je niet wat essentieel betekent en volgens mij is dit kanaal niet voor profs bedoeld en mijn opmerkingen al helemaal niet. Alleen koolhydraatarm bij inactieve leefstijl is gewoon niet waar
Henk Tomson - van MAAK-HENK
@ABCdW lees "the obesity code" van Jason Fung, die legt het haarfijn uit.
Sonraki
BETER WORDEN #6 INTERVALLEN
49:04
görünümler 16 B
BETER WORDEN #15 KRACHTTRAINING
45:04
BETER WORDEN #73 VO2 MAX
1:02:16
görünümler 8 B
BETER WORDEN #19 PIJN LIJDEN
51:20
BETER WORDEN #26 BETER KLIMMEN
59:52
BETER WORDEN #17 INDOOR TRAINING
54:47
BETER WORDEN #29 TRAPTECHNIEK
54:12
Fenerbahçe’nin Kazanma Sebebi
0:15