Karanlık

Оръжието на древните българи до Второ Българско Царство 

Исторически Парк
görünümler 42 B
99% 872 1

katma

 

15 Ağu 2018

Paylaş:

Paylaş:

Herunterladen:

Yük bağlantısı.....

Ekle:

Çalma listem
Daha sonra izle
YORUMLAR : 101   
martin vasilevki
martin vasilevki 3 yıl önce
Видеото е добро ,браво! 2 неща малко ми направиха впечетление обаче : 1това е много ранно въоръжение което съответства с периода но можеше да покажете и по тежкото въоръжение с което сме разполагали. 2 коментарът относно ризниците не ми допадна ама въобще (ако може да се изразя така) по принцип това което показахте е изключително слаба и неефективна разница която е имала сравнително ограничена употреба в ЗАПАДНА ЕВРОПА но същото може да се каже и източна. Ризниците са били от солидни и нитовани пръстени, плоски и нормални. Не искам да пропусна факта че употребата им се разширява 10-11в. Когато стават доста по евтини и достъпни! За другото благодаря за полезната информация !
Spartan Spartanov
Spartan Spartanov 4 yıl önce
Благодаря ! Отлично видео ! От къде черпите надеждна информация, че нещата които показвате са били точно такива и са се ползвали точно така ?
Petko Prokopiev
Petko Prokopiev 24 gün önce
Абсолютната Истина!
Kaloyan Petrov
Kaloyan Petrov 2 yıl önce
Ок прочетох малко литература и сега съм наясно за какво става на въпрос а то е че българите са си били тука през цялото време и че просто сме били толкова голям народ, разпрострян на много голяма територия. И примерно едно от доказателствата е че няма как номадски народ да има вече изградена монолитна архитектура (големи каменни крепости и градове) да не говорим че като пример че не сме взаимствали е просто голямата разлика и начин на строене между Византия (Източна римса империя) и България.
Борислав Димитров
Траките са били Българи, но явно Россия, Сърбия, Гърция нямат интерес да се наричат така.
ФРОСЯ
ФРОСЯ 3 yıl önce
Славяне наши братья россия с вами
Борислав Димитров
Нет Россия раздели Македония от България, Россия не иска силна България.
Vesko Filipov
Vesko Filipov 4 yıl önce
Добро видео . Повече такива !
Martin Ivanov
Martin Ivanov 4 yıl önce
Прабългарите или направо българите са едно от многото персийски племена,каквито сигурни са и траките, дошли от Мала Азия.За това и толкова лесно двата народа образуват своя държава!
Clio Clio
Clio Clio 3 yıl önce
Дошли от мала азия пра българите? Траките може българите обаче минават от север понтийската степ
Георги Кирилов Георгиев
Браво, млади българино! Не обръщай внимание на тези негативни драскачи! Повече действие и по-малко драскане. Успех на всички създатели и дейци от исторически парк!
s
s 2 aylar önce
Благодаря! 😊
Doriyan1957
Doriyan1957 4 yıl önce
Невероятни глупости; даже няма и да коментирам! Още като чух за "прабългари" и "номади" и ми стана ясно относно историческите познания на господина! Сори, скъп ми е Платон, ама по-скъпа ми е истината! Ще отбележа само, че в българския колчан (тул) стрелите са се поставяли с върховете нагоре..... Не се знае също какво е палаш; не е това което се показва!
К П
К П 3 yıl önce
Невероятно
Stoyan Stoyanov
Stoyan Stoyanov Gün önce
В това видео има прекалено много неточности. Първо, прабългарите ( протобългарите) са били номади, точно колкото и персите. Българите, както и повечето източни народи залагат широко на конницата, но разполагат и със солидна пехота и обсадена впуска, която използват включително и на балканите дори през 6-ти век. Относно въоръженията на войните, още преди периода на владичеството на западнотюркският хагана, разполагат с тежко конно и пехотно въоръжение, като дори от времето на въпросният хаганат, та чак до падането на Дунавска България през 11-ти век, има правилник, които има тежестта на закон, в който се упоменава броят на тежките и леките ризници, които е бил задължен да съхранява и контролира всеки един офицер, според рангът си. Освен това, българските войни заимстват множество въоръжения от народите и племената с които са в контакт, а те са от китайци, през перси и араби, ромеи, готи, славяни, а и близки племена, част от които са асимилирани, като слаби, хуни, игри и доста кавказки племена. Всъщност българите не са тенгристи, а по отношение на религията си са разнородни, като най-вероятно поне до приемането на християнството, което става още по времето на Кубрат, но не и налагането му като официална религия, българите са в мнозинството си огнепоклонници. Четете извори бе хора и не мислете само с мерките и в схемите на Западът.
Plamen Petkov
Plamen Petkov 3 yıl önce
Това с номадите вече го обориха, поне светнете човека да си поднови знанията. Стига вече с тез татари, номади, славяни и прочие :) Бих ви посъветвал да подновите видеото :)
GT
GT 2 yıl önce
Тогава какво са?
Борислав Димитров
​@GT Българи Траките са Българи ние сме техни наследници.
MrHasanbeg
MrHasanbeg 5 aylar önce
а защо не са предствени лазерни бластери?
Bozhidar
Bozhidar 2 yıl önce
Поръчка на лъковете откъде мога да направя?
Pavel Starbanow
Pavel Starbanow 3 yıl önce
Личи си че не сте чували и чели за книгите на Христо Ганев., Академик Косев, Николай Тодоров., Член кореспондент професор Бурумов, академик Косев, професор Христо Христов. Видеото си е много хубаво. Само това с памука е малко съмнително. Памук се появява в Европа през 15 век.
Plamen Petrov
Plamen Petrov 4 yıl önce
"Татаро-Хазарска" Душа преродена в днешни дни в пределите на България, определено този човечец в предишните си животи не е живял в пределите на днешна България.
Хвърчил Хвърчилков
Братя Славяни ...
Todor minchev
Todor minchev 3 yıl önce
Този гамбезон от каде е ? Защото търся подобен
Petar Bozadzhiev
Petar Bozadzhiev 4 yıl önce
Да бе ама се оказа че не сме номади,а сме коренно население! Тангра се оказа,че няма.........!!! Иначе видеото беше добро
Vesko Filipov
Vesko Filipov 4 yıl önce
Относно това , че не сме ''прабългари'' , които са тюркски народ и идват от Централна Азия - съгласен ! Нищо общо с тях . Само с етнонимът са ни повлияли и името на държавата . Ние сме славяни , траки , а също може да се каже , че и донякъде илири .
Martin Ivanov
Martin Ivanov 4 yıl önce
Само дето такова нещо като "славяни" няма.Измислен термин от 18-19век.
Vesko Filipov
Vesko Filipov 4 yıl önce
@Martin Ivanov Хубаво . Както искаш . Тогава тези руси и синеоки народи ги кажи .
antonarset
antonarset 3 yıl önce
@Vesko Filipov Българите не са тюрки, това са овехтели идеи. Българите са просто българи. Някога в Западна Азия и Източна Европа са живели други народи, които са поизчезнали, но се срещат остатъци. Това са народи, които не са славяни, не са тюрки и прочие, които сега изобилстват. Просто повечето ни сънародници са твърде исторически неграмотни на тая тема, а тя не се повдига и по принцип много, защото ще злепостави идеята за панславизма или за великата и ненадмината гръко-римска цивилизация. А че траките и древните българи са различни народи можеш да разбереш, ако им проучиш културата. И до ден днешен в Кавказ живеят част от народите, някога обитавали големи пространства и ако се вгледаш в техните лица, ще видиш, че си повечето си приличаме най-много с тях, а не с типичните славянски народи. И самите траки са преселници и то доста вероятно от Балтика, макар и много отдавна, а гърците са овчари, наместили се в микенската култура, никой не е местен.
Цар Кристиян Трифонов I
Само славяни не мога да ни нарека. Нито сме бели нито сме руси нито сме със сини очи. Такива хора с това определение засичат мнооого рядко. Повечето сме тъмни , с черни коси и тъмни очи. Славянското тук липсва
Момчил Калинов
Номади...?Незнам?.Палаш...Какво означава.Палаш.....Все пак има образовани хора.Моля ви, обяснете точно какво означава това.На български език...
BERG GMD
BERG GMD 4 aylar önce
Всичко много хубаво... Но какви номади, българите-траките сме си коренното население на тази земя....
Pavel Starbanow
Pavel Starbanow 3 yıl önce
На Божидар Димитров клиповете не сте чували и гледали. Вярвате на фантазьори.
Боян Петров
Българите никога не са били номадски народ, а са земеделски! За това съдим по традиционната им култура, която мнозина не познават за да твърдят противното! За традиционния бит на българина коня не е бил от първостепенно значение, а във времената на османската власт до голяма степен е отсъствал в стопанството му.
Istinata
Istinata 3 yıl önce
Земеделието идва със славяните. Прабългарите са се занимавали със скотовъдство и е факт, че до падането ни под османско робство във всяка българска къща е имало поне по 2 коня, като единия е бил изпозлван само по време на битки.
Боян Петров
@Istinata Пълни глупости, освен това отглеждането на коне не те прави номад, нуждите на бойното поле определят наличието на кавалерия. Потази логика всеки който иска да печели войни трябва да разполага с добра конница.
rumen stoyanov
rumen stoyanov Aylar önce
Меча нещо ми липсва?!
Biserka Hristova
Biserka Hristova 2 aylar önce
И с тези жалки оръжия как сме имали силна и непобедима армия ?
Stanbata Karata
Stanbata Karata Aylar önce
То преди 1300г госпожо и другите са били с тези жалки оръжия.Имало и метателни машини но те са да разрушават крепости.Такива са били времената.Поздрави
Victor Flavius
Victor Flavius 3 yıl önce
И това за Тангра е глупост.. Ако е било истина защо няма следи или некрополи?
Їѡаннъ Єѯархъ
Исторически Цирк сте вие
Кинжал Посейдонович
НЕ СМЕ ПАДНАЛИ ПОД ТУРСКО РОБСТВО А ПОД еврейскоТУРСКО ТАКОВО
Георги Табаков
Това въоръжение от кой източник е взето? Без да обидя никой, струва ми се събрано от цяла Евразия... То и вида на представящия по скоро чисто руски изглежда или да кажем нормански, варяжки. Номади и "прабългари"..., малко го обориха вече.
Georgi Talev
Georgi Talev 3 yıl önce
Пози Боже..
Georgi Talev
Georgi Talev 3 yıl önce
Кви номади бе Ончоо, номади и чергари не строят църкви, камо ли огромни крепости, а пък да се занимавате и монети и златни артефакти да ти правят, ненормалник.
Sonraki
Yasak Elma 177. Bölüm 2. Fragmanı
01:04