Karanlık

Българско военно чудо: Завоят на Черна ∣ Анимация

Българска история
görünümler 232 095
99% 5 200 1

» Представяме ви новия бонус епизод на „Българско военно чудо". Той е посветен на епичните сражения при завоя на река Черна през Първата световна война. Този участък от Македонския фронт е известен като „Месомелачката“, защото и двете страни дават огромни жертви, а цели части се стопяват за броени дни.

Приятно гледане!

» Документалната поредица „Българско военно чудо" е съвместен проект на сдружение „Българска история" и на ЗАД „Армеец", който пресъздава най-големите постижения на българската армия в периода петте войни след Освобождението на България. Целта на поредицата е да напoмни за огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен, като едновременно с това направи тези исторически епизоди интересни за широката публика.

» Благодарности на Кръстьо Кръстев, Веселин Асенов и Стоян Тачев за предоставените карти на бойните действия!

⏩ Плейлист "Българско военно чудо": • Българско военно ...

✔ Подкрепи ни в Patreon: www.patreon.com/bulgarianhist...
✔ Сайт "Българска история": bulgarianhistory.org/
✔ Магазин "Българска история": bulgarianhistory.shop/
✔ Страницата ни във Фейсбук: facebook.com/bulgarian.hi...
✔ Намерете ни и в Инстаграм: instagram.com/bulgarianhi...

🌠 Превод на английски: www.cometenglish.com/pages/home

#WW1 #Animated #History #Balkans

katma

 

8 Nis 2019

Paylaş:

Paylaş:

Herunterladen:

Yük bağlantısı.....

Ekle:

Çalma listem
Daha sonra izle
YORUMLAR 371
Иван Иванов
"Там, при Черна, се гради обединена България!" ... Настръхнах.. Обичам ви за това, което правите!
Martin
Martin Yıl önce
Наистина няма да ми писне да препрочитам твоето неотстъпващо съобщение
Football unites the world
🇧🇬 🇬🇧🏳️
Football unites the world
Браво!
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
И, Ощ край завоя на река черна.... Времето помръква, вятърат отеква.... И от дълбините на нощта се носи ужасяващото, българско Ураа! Ний, пак ще се върнем.... И, тогава....
evelina kucilova
evelina kucilova 4 aylar önce
Благодаря от сьрце!Какви БЬЛГАРИ!Нека е светла паметта им,а на вас създателите на тези клипове благодаря,че сте бьлгари.Да живее нашето свято Отечество!
kiril ilievski
kiril ilievski Yıl önce
Тоа е моето родно место под прочуената кота 1050, Малкумина овде знаат за херојската борба на бугарската армија. Кутрите уште си мислат дека Англичаните, Французите и Србите не ослободиле. Поздрав браќа од Македонија од Кота 1050 и Завојот на Црна Река ❤️❤️❤️🇲🇰🇧🇬❤️❤️❤️
Aleks K
Aleks K 3 aylar önce
Bravo brat
Krasimir Grigorov
Krasimir Grigorov 7 aylar önce
@Jordan във фантазиите си ...
Jordan
Jordan 8 aylar önce
Не не ослободи никој ! Сами се ослободивме од сите тирани !
Taldaris
Taldaris 4 yıl önce
Велики сте Българска история! Жалко е че въобще не са ни учили за тази битка или защитата на Видин, Дойран, Тутракан и други, но сте вие да ни образовате, и припомните какъв народ сме били! (Ако не е нахално, може ли да се добавят английски субтитри за чужденци приятели?) :)
Taldaris
Taldaris 4 yıl önce
Много благодаря!
Българска история
Благодарим за милите думи. Субтитрите са вече добавени. :)
Nikola Andonov
Nikola Andonov 4 yıl önce
Аз живея в Битоля и познавам добре всички места написани на картата. Целият настръхнах като слушах, моят прадядо се е борил доброволно в името на обединена България, след него и моят дядо в следващата световна война. Ние все още не живеем в границите на България, но все пак сме горди българи.
Aleks K
Aleks K 3 aylar önce
@Михаил Георгиев дядо и баба ми са от Момчилград, до Кърджали . Ходех като бях Деде ваканциите, хубаво детство. Красиво е там, много Турци има. Ама те не създават проблеми. Мирно е
Михаил Георгиев
И още има от Слава Севрюкова, ама се трие от тук.... България, ще загуби южните си територии от нахлуване на турците( то в игоизточна Бълагария и без това не се чува българска реч) Но с времето самите македонци ще се осъзнаят, като видят,, че няма разлика от тук и там с изключение на сърбопропагандата .
Михаил Георгиев
Ванга го каза .. Македония е българия и ще бъде >>>
Rhys Nichols
Rhys Nichols 2 yıl önce
I’m from England, I have a lot of respect for Bulgaria in this war. They were very strong for their size....it’s regretful we were enemies!
That Bulgarian Guy
That Bulgarian Guy 11 aylar önce
Yes we can
Aleks K
Aleks K Yıl önce
I am Bulgarian i live in London. Thank you very much . You have nice country and should be proud of. :)
Rhys Nichols
Rhys Nichols 2 yıl önce
honour honour I hope you’re enjoying you country
Great Bulgaria 🇧🇬
Да живее България! Благодаря ви за това невероятно видео!🇧🇬
Sergio Danailov
Sergio Danailov 4 yıl önce
🇧🇬💂‍♂️ Български висок боен дух ❤️💪
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov Yıl önce
Ураааааа!
Emil Monovski
Emil Monovski 4 yıl önce
Най-хубавата ви поредица. Продължавайте все така!
Van007
Van007 2 yıl önce
Поклон пред милионите храбри войни, загинали за Българската кауза! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
GENA TA
GENA TA 9 aylar önce
Плачем на ваши клипове. Плачем , че сте велики , плачем , че сме силни , но най ми се плаче , че България е вече мит. 😔🖤
Александър Милов
Такива видеа ми дават сили и надежди, че отново ще се събуди Българския дух. Искрено се надявам че днешната младеж, ще види тези истории. Защото някой дори не знаят кой е Васил Левски и какъв народ сме били някога. Силно се надявам Българския дух да не е заспал непробудно за винаги.
Т. Тодоров
Т. Тодоров 3 yıl önce
Това е истинският 9 май,който трябва да празнуваме.
Petar Blagoev
Petar Blagoev 3 yıl önce
Вечна памет на героите!!!
GamingPlanet TV
GamingPlanet TV 4 yıl önce
В памет на великия полк. Борис Дрангов
Aderena
Aderena 4 yıl önce
Your history is interesting, thank you so much for English subtitles!
Kaloyan Palikov
Kaloyan Palikov 2 yıl önce
@Raul Christian he sad that we were winning the in Romania and that the romanian soldiers wanted other to attack in macedonia so that we cant win
Raul Christian
Raul Christian 4 yıl önce
yes ,and i wante to see what he said when he talked about Romania
Talridis blagoev
Talridis blagoev 4 yıl önce
благодаря ви отново за красиво направена поредица :).Мисля,че знаете Българско военно чудо е най-много обичаната поредица и то със идеални причини.Аз забравих,че в македонския фронт по това време ни се нахвърлиха и дори и италянците :D.Само се надявам да не са били потомци на алцековите българи.Сърбите трябва да и го призная тука имат свиреп устрем.Ама пак са забравили ,че българиския войнник защитавайки своето имат най-желязния боен дух на този фронт.Французите го научиха при битката за червената стена,а пък англичаните при Дойран.А пък гъците го научиха чак в 1913 при Дойран. Нашия герой полковник Борис Дрангов си го е казал най-точно''Българският войник е създаден да бие и побеждава, а не да бъде бит и мачкан!'' frognews.bg/images/111111111Krasi/drangov-4.jpg Нека си Цитирам Химна на 11 Македонска пехотна дивизия! Гордей се Майко Македонийо со свойте синови ГЕРОИ ГЕРОИ ГЕРОИ !! И Ниш, и Пирот поминахме, пред нас е Солун - трепери, трепери. Французи Англичани бегат од наште силни налети, оставихме темните окопи покрити с тельени мрежи. Со нас е Потполковник Дрангов в рацете държи револвер, револвер и той не славно командваше напред на Нож! Ура на Нож ! Ура Ура !! Сегде врага победихме, сега се връщаме дома, дома, дома, там кай що наш'те майки чекат свойте синови ГЕРОИ, ГЕРОИ, ГЕРОИ!
Спомени от Царство България
Невероятно!
Krosa
Krosa 4 yıl önce
супер сте продължавайте все така! България над всичко!
Yavor Stoyanov
Yavor Stoyanov 4 yıl önce
Тази поредица е тооолкова яка!!
Людмил Караянев
Отново ще ви насърча! Браво, не спирайте с поредицата!❤🙏👏🇧🇬
Антонио Марулевски
Снощи търсех информация за Завоя на черна, а днес що да видя - излязло е видео за тази битка! Велики сте! Нека да не спирате да пълните душите на българина с патриотизъм и любов към родината!
Doych
Doych 3 yıl önce
Направете видео за Каймакчалан. Там на 2500 метра надморска височина побеждаваме сърбите, като те са 3 пъти по-многобройни от нас
Talridis blagoev
Talridis blagoev 3 yıl önce
и аз искам един епизод на Каймакчалан или както аз си го наричам ''Забравената Шипка'' Тъжна битка но и славна! На върха, на Каймак-Чалан, много юнаци паднаха. Там падна и нашият ротен, нашият ротен командир. Всички юнаци плакаха: Я стани, стани, капитане. Да си ротата погледнеш, половината пленена, половината избита. Не мога, холан, да стана, сръбски ме куршум прониза от лява страна, в сърцето. Слушайте мои момчета, кога в Сливен идете, тамо ще да ви посрещне моята стара майчица. На нея всичко кажете: Ние го, бабо, сгодихме, ние го бабо сгодихме, ние го, бабо, женихме За мома, за македонка, За зелената морава на върха, на Каймак-Чалан. Прах, мирисът на страх, и огън, и смърт люлеят света. Тук нашата войска не бои се от друг,а само от Бог! До крак всички мъже ще измрат, но няма да се предадат. Верни на един завет, няма да спрат пред никой враг. Смело води ги напред нашият свещен български флаг! До крак всички мъже ще измрат, но няма да се предадат. И умират хиляди от нас, гробът ни е на Каймакчалан, ще си спомниш ли ти някога мъртвите българи? Ето, гине дядо ти със нас, твоя ли е неговата кръв, ще си спомниш ли ти някога мъртвите българи? Как, как да го спрем, нашият враг идва насам. Той крачи към върха, сочи с ръка мойта земя. До крак всички мъже ще измрем, но няма да се предадем. „На нож!”, свири търбата „На нож!”, но вече лежим във пръстта. А последният ни офицер, сам останал е в окопа той, вдига сабя, за да води в бой мъртвите българи. Нямаш право да се отречеш от България и дълг рожден,гордо знамето ще понесеш! „Мъртви, в атака с мен!”
VIOLETA DIMITROVA
VIOLETA DIMITROVA 8 aylar önce
ПЪЛНИ ОТЛИЧНИЦИ СТЕ, БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ !!!
Boyan Penev
Boyan Penev 4 yıl önce
Браво!!! Великолепно! Страхотно! Благодаря ви за удивителните видеа! Все така!
Miroslava Karailieva
Много интересно видео.👍👏☺Благодаря ви.❤
imam goliama glava
imam goliama glava 4 yıl önce
Страхотни сте!!!Карате ме да бъда горд ,че съм БЪЛГЪРИН
Mladen Todorov
Mladen Todorov 4 yıl önce
@imam_goliama_glava Ако се опитваш да иронизираш поне сложи кавички, за да се разбере от всички, ако ли не си поправи правописа
Emil A
Emil A 4 yıl önce
мани мани
Zhecho Stanev
Zhecho Stanev 4 yıl önce
Много ми харесва това което правите някой от клиповете се ползват и в училище. Бих се радвал да направите видео за Каймакчалан!
Цвети Николова
Вечна памет на всички герои!
Vasil Mihailov
Vasil Mihailov 4 yıl önce
Поклон пред героите на това време и позор за сегашните ,,герои" в парламента.
Tanev
Tanev 4 yıl önce
Продължавайте, моля!!!! ❤️
Boris Georgiev
Boris Georgiev 3 yıl önce
Чудесно, благодаря ви за желанието и усилията да правите такива видеа!!!
Milen Dinev
Milen Dinev 2 aylar önce
Благодаря ви за това видео. Моят пра пра дядо е участвал активно в точно тази битка. Като командир на едно от оръдията в 8-ми артилерийски полк, който е част от 8-ма Тунджанска дивизия. Обявяват го за загинал, но той 10 години по-късно се връща в България от гръцки плен. Навярно много български семейства споделят подобна съдба. Радвам се, че имах късмета да науча тази история и да запазя писмото, с което той е обявен за загинал, дадено ми от неговата дъщеря - моята пра баба. Поздравления за усилията, които полагате, за да запазите българската история такава каквото е била.
Baconwrap
Baconwrap 3 yıl önce
Страхотна продукция , браво на всички които участват в създаването на тези видеа. Ще е хубаво и ако вкарате още графичем матетиал но и така сте 6.
Slawa Rodu
Slawa Rodu 3 yıl önce
да живее България да живее вечна !
thelyub
thelyub 4 yıl önce
Добро видео, с добра анимация и музика. Гласът и текста, определено са доста ефикасни :)
Andro Studio
Andro Studio 4 yıl önce
Интересно и увлекателно! Правете повече и по-дълги епизоди, моля ви!
Kristiqn Dimitrow
Kristiqn Dimitrow 3 yıl önce
Много ме радва, че направихте този образователен канал..
Petyo22
Petyo22 4 yıl önce
Поредния страхотен клип! Браво!
Daniel Balev
Daniel Balev 3 yıl önce
Българска история, моля направете видео за клането над българите в Загоричане. Гледам че един гръцки шовинист се е разпасал в коментарите.
Daniel Aшабаншузикаичnackov
Браво клиповете са чудесни може би като идея им трябва само повече продължителност и може би малко повече подробности .
PR0max
PR0max 4 yıl önce
Едва на 14 съм но настръхнах Браво!
svetko05
svetko05 4 yıl önce
Има и песен посветена на тази битка - "На завоя на Черна"
Dzhem Muttum
Dzhem Muttum 4 yıl önce
Отново невероятен клип !
9914
9914 4 yıl önce
а най-жалкото е, че тези славни български битки не могат да бъдат открити в повечето ( ако не във всички ) учебници по история..
3D Waffle
3D Waffle 4 yıl önce
Accelerated ние реално от 4-ти век не си променяме името и това е най-малкото.
9914
9914 4 yıl önce
@3D Waffle Това май е последното нещо, което можем да сторим, макар че съм сигурен, че сте наясно с това колко голям процент от българите косвено са част от тази анти-българщина .. всеки гледа себе си и в същото време, гледа другите, за да може да саботира както може целите им.. и все пак има надежда все още има хора родолюбци като мен и теб и други знайни и незнайни !
3D Waffle
3D Waffle 4 yıl önce
Познавам едно момиче на 13 и ѝ разказвам славни моменти от миналото, както и за културата и за езика ни. Като човек, който е учил старобългарски, ѝ разправям защо българският език е толкова уникален. Но каквото ѝ разказвам, колкото и да е важно, не го пише в учебниците. За сега това, което ми хрумва, е да се обединим и партизански да се борим срещу анти-българщината.
ЗаБаВеН СмЯх
Много добра работа вършите!
Small Talks With Boris Vardev
Уникални сте. Аз съм лаик но записах едно видео от откриването на паметника на Константин Каварналиев в Дойран. Но, вие сте страхотни. Такива клипове инаги са нужни. Браво.
Martin Popov
Martin Popov 2 yıl önce
Слава на Българската армия!
4ou17
4ou17 4 yıl önce
Нямам думи умолявам ви пичове падам ви на колена не спирайте да снимате за българско военно чудо моля вии :) :) п.п. много лов за вас
Moesicus
Moesicus 4 yıl önce
lmao
4ou17
4ou17 4 yıl önce
Plamen Petrov извинявай имах предвид love :)
Утрас Пловдив 1926
Велико !!!
Павката
Павката 4 yıl önce
Честито за 30 000 абонати!!!
Victor Hristov
Victor Hristov 4 yıl önce
Най хубавата поредица
Vladimir Ilic
Vladimir Ilic Yıl önce
„Бежите живи, иду мртви!“
REAP
REAP 3 yıl önce
Много готино клипче, хубав канал! А дано и занапред е така. Само малка препоръка - версия на аглийски може би ще достигне повече хора. Т.е. клипчета на английски и български или поне събтитри.
Българска история
Благодарим за високата оценка! Видеото е снабдено със субтитри на български и английски език. Можете да ги активирате от менюто. Поздрави! :)
Lachezar Angelov
Lachezar Angelov 4 yıl önce
Ще има ли епизод за битката при Булаир?
Лъчезар Райчев
Като гледа човек тази поредица се чуди, как се превърнахме в кучетата на Балканите.
svetko05
svetko05 4 yıl önce
@Лъчезар Райчев Написах 70 години, защото смятам че нещата тръгват да се променят след втората световна. Макар и да губим първата световна и да изпадаме в криза, надеждата за обединена България не се губи. Наистина смятам че успеха на българите в битките се състои от това, че са имали свята и достойна за умиране идея - да се обединят всички в една държава. Няколко поколения са воювали и дали живота си за тази кауза, а ето че идва времето на социализма и всичко угасва, а и ни сменят идеологията с някакви чужди понятия за коминтерни, буржоазии и т.н. И оттогава до сега, не че не сме имали войска, но не е била за нас, а е да защитава чужди интереси. Според мен не е толкова важно дали имаме армия, а за какво ни е сега, срещу кого ще воюваме, има ли чужди земи, в които живеят българи, викащи ни за помощ, както е било тогава? Ако намерим за причина, която си заслужава, мисля че лесно бихме си възвърнали армията.
Лъчезар Райчев
@svetko05 Абе, да ти кажа, повече от 100 години са. Бая неща са се случили през това време.. и все пак, армията ни беше съсипана през последните 20. Най-важното нещо, което се е случило - загубата на вярата в Националното обединение. След толкова неуспешни опити и загубени войни, може би там се крие разковничето.
svetko05
svetko05 4 yıl önce
Ами от онези времена са минали над 70 години. Мисля че сам може да помислиш какво се случи през тези години и как се промени ценностната и моралната ни система.
Stoyan Atipov
Stoyan Atipov 4 yıl önce
Поклон пред защитниците на освободена Македония и почитания за устрема на сръбския противник.
Stoyan Atipov
Stoyan Atipov 3 yıl önce
Marauder Мародер не си много силен в четенето, а?
Kaloyan Hristov
Kaloyan Hristov 4 yıl önce
!Българи юнаци! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Boban Daklu
Boban Daklu 2 yıl önce
От всички тези истории става ясно какъв е бил интересът на германци и австрийци. Не виждам интерес на България към всички тези истории. Никой не ни атакува, но ние нападнахме съседите си, за да помогнем на централните сили. А наградата ни в случай на победа беше само няколко километра от Македония и може би Добруджа. Днес нямаме сръбска власт в Македония. Вместо това имаме албанци. Защо днес не можем да вземем Македония? Къде са нашите съюзници? Какво направи нашият цар?
Љубиша Крстић
Е, пријатељу зна се добро коме је у интересу да се ми бијемо. Завади па владај. А Ferdinand "чист" Бугарин..
Begemod
Begemod 3 yıl önce
Защо не направите видео за червената стена? Ще бъде добро. :-)
Petar Ivanovski
Petar Ivanovski 4 yıl önce
Имено, Македонија и Македонците не постојат од вчера. Тоа се провлекува низ вековите, па дури и кога земјата е поделена и поробена. Во историските документи постојот голем број на докази дека името Македонија во континуитет се појавува а населението во Македонија се изјаснувало според територијалната припадност. Во 1891 г. кардиналот Ј. Рitrа објавил зборник на документи, на број 155, кои се однесуваат на Охридската црква во време архиепископувањето на Димитрија Хоматијан во периодот од 1216 до 1235 госина. Разгледувајќи ги документите од овој период Д. Ангелов („Принос към народностните и поземлени отношениа в Македониа“, стр. 11 - 12 и сл.; 43). доаѓа до заклучок дека мнозинството од населението го сочинувале Македонците. До ваков заклучок Ангелов дошол врз база на проучувањето на синодалните акти за народноста на поданиците на Епирската држава. Имено, тој заклучува дека „вториот по значење и по бројност народносен елемент во границите на Епирскиот деспотат во даденото време биле Македонците, за кои во актите на Архиепископијата станува збор многу често (повеќе од 50 споменувања)". Од синодалните акти на Охридската архиепископија (Ив. Снегаров, во „Историа на Охридската архиепископиа“, I, стр. 250, - док. бр. 72), ги изнесува доказите во кои се гледа како Иван Иеракар на почетокот на XIII век, се изјаснува дека по род е Македонец и дека потекнувал од с. Власто, сегашното Велесто, во Охридско. Постои и од славјанскиот запис во црквата „Св. Ѓорѓи“ во Горен Козјак, во кое лицето Братан во средината на XIV се потпишал дека е од Македонија. Од ова може да се види дека без разлика дали со Македонија владееле Византија, Србија или Бугарија, населението од Македонија, се изјаснува како Македонци по род. Вакви примери има повеќе. Исто така, името на Александар Македонски било длабоко врежано во меморијата не само на Македонскиот народ, туку и кај сите славјански народи на Балканот, Особено желбата за слобода ги оживува спомените на Александар Македонски и на неговото македонско царство во 15 и 16 век. Истовремено името Македонија, кое никогаш не било заборавено, не само што се споменува туку почнува да се истакнува на видно место. Потврда за тоа се македонските грбови кои се појавуваат во овој период. Македонскиот полк во Украина, списоците на војниците кои се изјаснуваат како Македонци и имињата на населбите како Македонов, Македоновка, Македони, Скопиевка, Куманово, Малаја Каратовка, Новиј Полог и други, се дециден факт дека македонското име и идентитет континуирано се провлекува низ вековите. Денес, се тврди дека македонската нација започна со формирање во 19 век и дека тогаш почна да се зборува за посебноста на македонскиот јазик. Меѓутоа, за овој период познат како преродба може да се каже дека дојде до повторен изблик на македонштината, изразена во борбата возобновување на Охридската архиепископија и Креснеското востание. Мeѓутоа, создавањето на бугарската Егзархијата, наместо возобновување на Охридската архиепископија, ги придушува тој израз, иако поединци знаат повремено да ги пренесат чуствата на македонскиот народ. Почетокот на Првата балканска војна, македонскиот народ ја пречека со воодушевување. Македонците активно земаат учествуваат во неа со свои чети и очекуваат со помош на своите православни браќа Срби, Бугари, Црногорци и Грци да се ослободи од вековното ропство и повторно да ја обнови својата славна македонско држава. Интересен е написот „Балканска војна“ со поднаслов „Александар Македонски“ објавен во Политика од 12 ноември 1912 година. Во овој текст на српски известувач, испратен на 11 ноември 1912 г. во 6:20 часот попладнето од Скопје, се вели: „Вчера во 10 часот претпладне во битолската егзархиска црква одржана е свечано заблагодарување по повод победата на нашата војска и парастос за изгинатите српски херои за ослободување на Македонија. Чинодејствуваше митрополитот Аксентиј со многу свештеници. Присуствуваше и Н. Кралско височество Престолонаследникот со својот штаб и неколку илјади граѓани. Митрополитотот го поздрави со долг и трогателен говор Престолонаследникот како ослободител на Македонија и спасител на македонските христијани. „Како надомест за вашите паднати херои и пролеана српска крв од која никна слободата на наша Македонија, ние Вам, на нашиот Александар Македонски, му се предаваме себе си, а своите молитви ги упатуваме до Бога за среќа на Србија и нејзиниот Александар Велики и на српската победничка армија“. Така заврши говорот на митрополитот Аксентије.mail.mn.mk/images/stories/2018/01/balkanski-rat.jpg
L l
L l 8 aylar önce
A da te prasham jas tebe, na kakov jazik zboruval Aleksandar Makedonski?
Petar Ivanovski
Petar Ivanovski 3 yıl önce
TheKolobur88 А јас ти негирам ли нација? Ти кажувам ли дека си друго? Те вреѓам ли? Си играте со трпението на Македонците
Денис Манов
моля ви кажете ми какво да направя, за да не свършва никога тази поредица..!?❤️
Martin Kirilov
Martin Kirilov 3 yıl önce
Marauder Мародер То хората ще видят що за човек си само по коментарите. Видя ли как бързо познах какъв си ? :)
Martin Kirilov
Martin Kirilov 4 yıl önce
Marauder Мародер Къв мародер ве кид пхахаха
Денис Манов
@Marauder Мародер Моля не загрозявай и малкото хубави и качествени неща останали на България..
Борислава Григорова
❤️🇧🇬
Coldgaze
Coldgaze 4 yıl önce
Битката за Червената стена сега
Talridis blagoev
Talridis blagoev 3 yıl önce
Оценка на Генералния щаб на германската армия -Българите откриха с артилерията си и минохвъргачките огън, който по своята точност беше абсолютно смъртоносен“. В-к „Таймс“ за стрелбата на артилерията на 9-а пехотна плевенска дивизия. „В действителност българинът доказа, че е храбър войник. Неговото любимо оръжие беше щикът. Той беше изпълнен с гореща любов към отечеството…“. 7:26 „Българите изпълниха своя дълг. Те вече имат авторитет сред нашите войници. Австро-унгарските войски са неравностойни, а чешките съвсем не са уважавани“. Генерал-фелдмаршал Аугуст фон Макензен точно неговите думи :) 7:34 От всички наши съюзници България бе единствената държава, която прояви най-големи усилия“. А. фон Ернстхаузен Evaluation of the General Staff of the German Army "The Bulgarians, with their artillery and mortars, opened fire, which by its accuracy was absolutely deadly." - battle of the Doiran 1917 bulgarians vs england Times newspaper for the firing of artillery by the 9th Pleven Infantry Division. "In fact, the Bulgarian proved he was a brave soldier. His favorite weapon was the bayonet. He was filled with a passionate love for the country…. 7:26 “The Bulgarians have done their duty. They already have authority among our soldiers. The Austro-Hungarian troops are unequal and the Czechs are not respected at all. " Field Marshal August von Mackenzen exactly his words :) 7:34 Of all our allies, Bulgaria was the only country that made the greatest effort. " A. von Ernsthausen
Dancho Enev
Dancho Enev 4 yıl önce
И аз очаквам с нетърпение - Червената стена
Baby Ghost
Baby Ghost 4 yıl önce
Много добро видео
Lancista
Lancista 3 yıl önce
ЗА ОТЕЧЕСТВОТО - УРААА!
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Вред, адски огън в боен ред.... Вървяхме Ние все Напред!
Kiril Iliev
Kiril Iliev 4 yıl önce
Никога и за нищо на света не бива да забравяме историята си, да падаме духом и да се прекланяме пред чужди. Но това, не важи само за народа, а и за управляващите. Трябва да поставяме България на 1 място.
Kiril Iliev
Kiril Iliev 4 yıl önce
@The Gamers родина, семейство, приятели, другото е без значение.
The Gamers
The Gamers 4 yıl önce
На първо място България. На второ колата. На трето жената.
Невелина Цанкова
Супер сте
Rayna Topchieva
Rayna Topchieva 7 aylar önce
ДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗА БИТОЛЯ И ЧЕРНА ГОРА. МОЛЯ
Indiana Metal
Indiana Metal Yıl önce
Поклон!
pokemon go zaptos tim
dobar VECE Az sam ot Srbije Voleo bi da se Nikada više Slovenski narodi ne mrze.
Hristo Ivanov
Hristo Ivanov 2 yıl önce
И ние така волиме приятелю. Ама за това трябва да се почитаме.
BroForce
BroForce 4 yıl önce
В 5:10 Френските артилерии са с огледално знаме
Alexander Atanassov
Alexander Atanassov 4 yıl önce
Прекрасно видео.Да му бяхте сложили и английски субтитри, цена нямаше да имате.
Alexander Atanassov
Alexander Atanassov 4 yıl önce
@Българска история Браво на вас!
Българска история
Благодарим! Предполагаме, обаче, че сте пропуснали да ги активирате от менюто. :)
zabataBG
zabataBG 2 yıl önce
И някой наистина влизат като военнопленници 😃
Simon Banchev
Simon Banchev 4 yıl önce
Още!!!
RGiliyanoff.
RGiliyanoff. 4 yıl önce
🔥
Bai Hui
Bai Hui 3 yıl önce
Ако може да се сложат сръбски румънски и гръцки субтитри,та да се помни
Martin
Martin 3 yıl önce
Има английски. Проверих сега
Boni Sabev
Boni Sabev 4 yıl önce
Шуми,Марица...
daraka
daraka 3 yıl önce
Направете видео за битката в Кербала
Angel Naydenov
Angel Naydenov 3 yıl önce
daraka 1 уви, поляците направиха филм за нея. У нас дори не са чували за тази битка.
Петко Налбантов
Македония е Българска всички го знаят но го отричат !
Aleks K
Aleks K 3 aylar önce
Да гърците са големи националисти но има и много добри хора. Турците също могат да са много човечни
Cvetomir Mitov
Cvetomir Mitov 3 yıl önce
@chochopav да така е но са българи
chochopav
chochopav 3 yıl önce
Македония е на хората които живеят в Македония...
Ivan Petrov
Ivan Petrov 4 yıl önce
@Moesicus Може да са бълнувания, но сърби и румънци реално вярват в тия неща. А гърците също искат и одринска тракия заедно с източното турското средиземноморско крайбрежие.
Harry
Harry 4 yıl önce
Евала
0Go go5
0Go go5 4 yıl önce
Нещо което трябва да знае всеки българин.
vlado georgievski
vlado georgievski 3 yıl önce
Od toa treba sekoj bugarin da se srami
Dimitar Petkov
Dimitar Petkov 3 yıl önce
България и никоя друга на света
Vhh7
Vhh7 4 yıl önce
Молобрайна войска малка държава се сръжава със 9 армий... Велик народ сме
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Ако ще и ангелски батальони да се бяхме били, пак щяха да бъдат сразени.... По-страшно от разярен българин е, само Атом!
Martin
Martin 4 yıl önce
Реално поставяме световен рекорд за мобилизация. Под 5 милионна държава мобилизира 1,2 млн души. Тоест всеки мъж в зряла възраст е бил в окопа
Denis Stoyanov
Denis Stoyanov 4 yıl önce
30,000 subscriber! o7
бай Ганьо
бай Ганьо 4 yıl önce
Няма такъв народ като стария български
Хомер Симсон
👍🇲🇰
Николай Иванов
Кенали там има загинали от наше село
Stoyan Aleksandrov
Stoyan Aleksandrov 3 yıl önce
за мнои
Dinko Dragolov
Dinko Dragolov Yıl önce
бълария над всичко
nshs uxbeb
nshs uxbeb Yıl önce
Преведете ги на английски това трябва да се знае не само от българите
Българска история
Всички видеа от поредицата разпоалгат със субтитри на български и английски език, които могат да бъдат активирани от менюто долу вдясно или с бутон "C" от клавиатурата
Георги Татарски
Евр Ингилизова ВСИЧКИ СРЕЩУ Православ България
Green Bull
Green Bull 3 yıl önce
Май без съюзници е щяло да ни е по-добри
Krasen Kolev
Krasen Kolev 4 yıl önce
нито сърби
Krasen Kolev
Krasen Kolev 4 yıl önce
нито италия
Krasen Kolev
Krasen Kolev 4 yıl önce
нито африканци
Veselin Shentov
Veselin Shentov Yıl önce
А някой сеща ли се кой е другия германец, който се изказва положително за България?
Krasen Kolev
Krasen Kolev 4 yıl önce
нито българия са атакували руссия
Krasen Kolev
Krasen Kolev 4 yıl önce
нито индиици
Ултрас Нафта
Един българин трепе по десет сърби.
Ivan Petrov
Ivan Petrov 3 yıl önce
@Aleks K зависи
Aleks K
Aleks K 3 yıl önce
Сърбите са як народ . Те спряха Австро-Унгария
Ултрас Нафта
@Ivan Petrov Ще ги върнат .
Sonraki