Karanlık

Българско военно чудо: Дойранската епопея ∣ Анимация 

Българска история
görünümler 594 B
99% 11 000 1

» Документалната поредица „Българско военно чудо" е съвместен проект на сдружение „Българска история" и на ЗАД „Армеец", който пресъздава най-големите постижения на българската армия в периода петте войни след Освобождението на България. Целта на поредицата е да напoмни за огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен, като едновременно с това направи тези исторически епизоди интересни за широката публика.
» В осмия епизод на поредицата ще ви разкажем за драматичните събития при Дойран, разиграли се през Първата световна война. Историята помни много подвизи на различни нации, достойни да останат в спомените на поколенията и да надживеят своите герои. Несъмнено сред тези колоси на доблестта се нарежда и записаната със златни букви в българската бойна слава Дойранска епопея. Обединените сили на англичани, французи, гърци и сърби не успяват да сломят волята на българския войник, който въпреки потискащия артилерийски огнен дъжд, недостигът на провизии, въшките, студът и контрастния превес на противника в численост, отстоява своите позиции.
Тактическият и инженерен гений на легендарния ген. Владимир Вазов и самоотвержеността на неговите подчинени извоюват може би най-славната победа на Българската армия.
Приятно гледане!
» Филмите от поредицата разполагат както с английски субтитри, така и с български за сънародниците ни с увреден слух. Желаем ви приятно гледане!
⏩ Плейлист "Българско военно чудо": • Българско военно ...
✔ Подкрепи ни в Patreon: www.patreon.com/bulgarianhist...
✔ Сайт "Българска история": bulgarianhistory.org/
✔ Магазин "Българска история": bulgarianhistory.shop/
✔ Страницата ни във Фейсбук: bulgarian.hi...
✔ Намерете ни и в Инстаграм: bulgarianhi...
🌠 Превод на английски: www.cometenglish.com/pages/home
#Animated #WW1 #Documentary

katma

 

24 Kas 2017

Paylaş:

Paylaş:

Herunterladen:

Yük bağlantısı.....

Ekle:

Çalma listem
Daha sonra izle
YORUMLAR : 888   
Nikola Tsvetkov
Nikola Tsvetkov 5 yıl önce
Българска история, искам искрено да поздравя хората, които създадоха тази поредица. Надявам се да има още много такива. Този канал и ентусиастите, които го правят реалност е уникален !!!
Българска история
Благодарим Ви искрено за милите думи! :)
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Никой не е забравен, на никого не сме простили, макар че скоро бе,, Прошка,,..... Прошка нема....
Калоян Кралев
Много смели , много храбри , съединени и силни българите можем всичко! Благодаря за страхотно видео . Българин да се наричам първа радост е за мене!
Erhan Mustafov
Erhan Mustafov 5 yıl önce
Съединението прави силата! Разделяй и владей! Отнемай човешките цености и традиции ... и няма да видиш бъдеще в нито една държава и нация!
Димитър Стратиев
Въпреки всички империи,които са съществували,само една държава ще живее завинаги-България!
Александър Мръвков
А като се замислим, че всички на бълканите с изключение на гърите и турците сме един народ, и ако се обединим ще бъдем една от първите страни в света.
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Ний, пак ще се върне м..... И, тогава...
ross emmanuel
ross emmanuel 3 yıl önce
@Димитър Стратиев -------------- Димитре, дай Боже. ..както се казва. Но да ти кажа сегашните българи нямат и на 90% общо с ония които са се били в три войни за освобождение на българските територии. Моят дядо е бил артилерист на Дойран. И е участвал в трите войни. Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Раняван, но останал жив. Беше загубил само голяма част от слуха си когато снаряд ударил разчета на оръдието. Останалите загинали, но той оцелял. Единият му брат обаче загива в тия воини. И баща ми е кръстен на негово име. Съдба. Сегашните " българи" в болшинство си са прости чалгари и разни тъпанари. И курви. Ясновидката Слава Севрюкова каза преди години , че след 1989 година България ще бъде управлявана от свойте най големи врагове преродни като българи. Много малко хора си дават сметка за смисъла на тези нейни думи. Защото не мислят. То да мислиш не е като да гледаш футбол , ревеш като изоглавен или да щракаш пръсти на "хитовете" на пайнерските курви. "България казва С. Севрюкова ще я има до тогава докато има хора които се зоват българи. Колкото и малко да са. От моя гледна точка българи в духовно отношение са малко повече от 10 %. Осталото не са. Както ти казах футболна и чалга измет. Аз гледам да стоя настрана от такава измет като от чумави . Освен това казва Севрюкова ще дойде времето и голяма част от България ще се откъсне и присъедини към Турция. Така ще се плати тежката карма която виси над българите за избиването и прогонването на богомилите от България. Ако искаш запознай се за тия хора. Ако България още съществува то голямата заслуга не е на днешните "българи" а на онези избити богомили които са още в невидимият свят и се молят на Бог да помага на България да съществува. Има една книга издадена от една жена от Стара Загора с посланията на богомилите към днешните българи. Чел съм част от нея преди 10 години. Друг човек ми я даде. Има я в малко бройки и един ден с Божията помощ като се върна в България ще я отсканирам и кача в Интернет. Една от най големите грешки богомилите казват, че е продажбата на български земи на чужденци. Всички които предложиха и гласуваха тоя закон не са българи а врагове на България. Същото което казва Севрюкова. И като се отдели тая част от България и премине към Турция тогава кармата ще бъде платена и нещата на България ще почнат полека лека да се нареждат. Вероятно това ще е Кържалийска област и около нея.
beosof serbul
beosof serbul 3 yıl önce
Горд съм че съм Българин от Западни Български Покрайини в Сръбия обаче надяавам се не завинаги... Жив съм и Здрав съм със Българско Сърце и Български Акъл...и докато диша така ще бъде...поздрав Братя и Сестри Българи...да живее наша Майка България ...
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Ти, Никога не ще останеш... Сам!
Svarog50
Svarog50 3 yıl önce
Ма шта збориш агресору ,Сливница и Софија су Србија ,а не што ти говориш !
beosof serbul
beosof serbul 3 yıl önce
Real history is unpleasant! Да, радвам се за този Ден :)
beosof serbul
beosof serbul 3 yıl önce
@Radoslav Petkov Благодаря ти Брат ми :)
EndKtv
EndKtv 3 yıl önce
Поздравления за България от Македония 🇲🇰❤🇧🇬
Kristian Kosev
Kristian Kosev 2 yıl önce
Шеф
Aleks Action
Aleks Action 2 yıl önce
Благодарим! И ние Ви пращаме поздрави!
ross emmanuel
ross emmanuel 2 yıl önce
KONSTANTIN GAMES че защо да я напада !???
Ivan Petrov
Ivan Petrov 2 yıl önce
Благодарим! Поздрави и на вас, братя!
Боян Георгиев
Прадядо ми Кръстю е учавствал,дребен на ръст човечец,но с огромно сърце и смелост ! Прибира се в родното Трънско село с медал за храброст !
Йордан Йорданов
Слава и вечна памет!!! 🇧🇬
evelina kucilova
evelina kucilova 9 aylar önce
Респект и дълбок поклон пред тези достойни и героични мьже.Да живее Бьлгария!
Владимир Сотиров
Вечна слава на ген.Владимир Вазов и неговите войници!
Haidut Komita
Haidut Komita 4 yıl önce
Слава на България и безстрашната българска армия!
muns61
muns61 2 yıl önce
Прадядо ми Атанас е загинал на Дойран, вечна памет и Бог да го прости!
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 2 yıl önce
Слава.....Урааааааааа,На,нож!
plamen bonev
plamen bonev 2 yıl önce
Моят пра пра дядо Марин е участвал до 1917 и е бил пленен до 1927 година във Франция
Frank Costello
Frank Costello 2 yıl önce
Нека почиват в мир дедите и на двама ви. Смели мъже са били несъмнено, истински българи!
Коцето Копейкин от Възраждане
Чест и слава на прадядо ти! Свалям му шапка...моят дядо тогава се е родил, може би е твоят прадядо е защитавал живота на моя дядо! Благодаря му!
Great Bulgaria 🇧🇬
Горд съм, че съм българин! Мога само да кажа Да живее България!🇧🇬🦁🇧🇬
Коцето Копейкин от Възраждане
този действително изконно български възглас се обезличи с навлизането на партия Възраждане на политическия ни небосклон.
Ljube Stojanovski
Ljube Stojanovski 6 aylar önce
Blgarija-Tatarija
Димитър Стратиев
Въпреки че гледам клиповете няколко месеца по-късно,аз съм фен на историята и тези клипове са страхотни.Заслужавате ви повече хора да ви гледат
Утрас Пловдив 1926
"Свалете знамената, минава генерал Вазов - победителят при Дойран" !
Конрад Дюселдорф
Лъжа е! Не чуваш ли спри се ? Лъжа е ! хаха
Dilyana Vasileva
Dilyana Vasileva 4 yıl önce
нЕ ТЕ ЧУВА НЕ Е ДЕБИЛ
Димитър Кунев
Г орд Българин
Димитър Кинчев Dimitar Kinchev
Alex Yanakiev Така ли? Как разбра, че е лъжа?? Беше ли там???
Радослав Иванов
Пич това не е измислица а исторически факт не само от нашите историци и Английските са го записали. Единствения генерал от загубилите държави който е поканен на парада по случай победата и пред който са свалени знамената!Тоест е почетен като победител.Пък ти вярвай в каквото си щеш!
Spartak Bugarski
Spartak Bugarski 4 yıl önce
Let me put it in English: 4 British, 2 French, 2 Serbian, and 1 Greek divisions were ANNIHILATED by only 1 Bulgarian division. On top of that, the Bulgarian one was even attacked with chemical weapons. Honor lasts forever!
djura nikolajevic
djura nikolajevic 3 yıl önce
Do You bellive this?
Biotune
Biotune 3 yıl önce
@djura nikolajevic Its not about beliving .... its historical FACT !
djura nikolajevic
djura nikolajevic 3 yıl önce
Brother tell me what staff do You take and how much, I would like to tray it and be happy like You.
djura nikolajevic
djura nikolajevic 3 yıl önce
Hallo, YOu have a good sense for humor, For Doyran operation 1917 France and Britain engaged 70000 solders and Bulgars defended their position with 35000 strong army, no serbian or greek forces took part in operation.Bulgars fought from trenches and behind barbed wire, that's reason for high casualties on allied side.
A.R.S
A.R.S 5 yıl önce
Да живее Майка България! 🇧🇬
Rosen Todorov
Rosen Todorov 2 yıl önce
Поздрави от Горна Оряховица, родният град на Генерал Григор Грънчаров командир на 3-та 🏇бригада в 9-та Плевенска пехотна дивизия. Герой от Одрин, Лозенград и Дойран. Племенник на Сидер Грънчаров ( Войвода) също роден в град Горна Оряховица, където е бил центъра на 1- ви Революционен окръг 1875/1876 г. Вечна Слава за Героите на България !
Stamov_a
Stamov_a 3 yıl önce
За България,за родината ,най-великата !!!
Kristiyan Toninski
Kristiyan Toninski 5 yıl önce
Много бих искал да направите за битката при Червената стена. Личности сме забравили, но е грехота да забравим едно такова събитие включващо над 100 000 човека. Велика битка и уникална с мълчаливият "поход" напред !
Българска история
Благодарим Ви за предложението! Уви, поредицата включва само 10 бележити победи на Българската армия след Освобождението и несъмнено някои от подвизите ни остават извън рамките. Битката при Червената стена не присъства сред избраните, но се надяваме да успеем да я отбележим в някой бъдещ проект. Поздрави! :)
iskren jotinov
iskren jotinov 4 yıl önce
ЗАЩО САМО 10 ПОБЕДИ АКО СМЕЯ ДА ПОПИТАМ???
Martin
Martin 3 yıl önce
Това трябва да стане
Totenkopf Grgdfhb
Totenkopf Grgdfhb 4 aylar önce
Има вече
Mikołaj Staszak
Mikołaj Staszak 4 yıl önce
Sława Bułgarii form poland
Heart Shard
Heart Shard 3 yıl önce
we remember Varna and Vladislav Varnenczik, you also bled for Europe and you have our thanks for it
Kosovo = Srbijа
Kosovo = Srbijа 3 yıl önce
"Ослобађа Македонију"? Добра вам историја... Ал' до мојега.
Даниел Прентов
Kosovo = Srbijа Комити и Војводите на ВМРО се бореле на страна со Бугарската војска во Дојран против Англија, Франција и Грција. На вас четници никаква историја не ви се годит.
Dimitar Vasilev
Dimitar Vasilev 3 yıl önce
Kosovo = Srbijа aj ne seri, to što vama peru mozak da ste nebeski narod pričaj na kanalu Srbija Global.
Теменужка Оранжева
Поздравявам Ви! Прекрасна поредица!
Алексей Тарасов
Този канал е твърде интересен и професионален. Благодаря за контент!
buchinski plamen
buchinski plamen 4 yıl önce
Дядо ми е бил там, пазете България, деца. Ваша е. Тя, Свята, България.
Aleks K
Aleks K 3 yıl önce
ehaaaaa
Коцето Копейкин от Възраждане
@Aleks K Чест и слава на дядо ти! Свалям му шапка...моят дядо тогава се е родил, може би е твоят прадядо е защитавал живота на моя дядо! Благодаря му!
Людмил Караянев
Страхотна поредица за великите победи. Направете и за Булаир.
Българска история
Радваме се, че Ви харесва! Реално планираме да пуснем 3 бонус епизода в следващите седмици, но за съжаление Булаир не фигурира сред тях. Поместили сме сражението, макар и по-сбито, в биографичното ни видео за ген. Георги Тодоров. Заповядайте линк: trvid.com/video/video-iU265xZprmM.html Поздрави!
Jrdanlov
Jrdanlov 4 yıl önce
Адмирации за това, което правите!
Small Talks With Boris Vardev
Преди няколко дни се случи историческо събитие. За пръв път от 75 години се откри паметник в Македония на български герой. В Дойран се откри паметника на полк. Константин Каварналиев. Филмче от събитието може да видите на канала ми. Иначе отново уникален материал от този канал. Браво юнаци.
Цвети Николова
Да, отнеха се доста години да се вдигне отново този паметник, но вече го има и се надявам да бъде посетен от повече българи. Аз имамах щастието да го видя на живо.
Spartak Bugarski
Spartak Bugarski 3 yıl önce
@Toni Avramoski Македония е българска!
Denislava Borisova Stoqnova
@Toni Avramoski защо тогава гледаш това видео а?
Ivan Angelov
Ivan Angelov 5 yıl önce
ИСКАМЕ ОЩЕ ЕПИЗОДИ ! ЩЕ ВИ СПОНСОРИРАМЕ :D
angel popov
angel popov 5 yıl önce
За жалост сега сме много нива под предците си . Дано бъдещето е по-добро за България !
Nikolai Ivankov
Nikolai Ivankov 4 yıl önce
Сега една пушка да гръмне и половината ни армия ще се насере! Няма ги някогашните смели българи. Изродихме се. Станахме егоисти, скъперници и подлизурковци! Мислим само за пари и богатство! Станахме "коне с капаци"! Не виждаме и не чуваме какво става около нас. Има някои любознателни българи които ги интересува, но нищо не могат да направят. Правителството ни е(всеки го знае вече) корумпирано. Не го интересува ни народ, ни държава! Само гледат "кьораво" да падне от някъде, за да "гълтат" още и още до откат. И търсят народа само по време на избори. Малко останаха интелигенти в България. Младещта ни много пъти не знаят кой е Левски, кой е Ботев, а пък за тези славни войни не са и чували. Дай им да щракат по компютрите ( там има всякаква информация за България ), и да си играят разни игри. Само там пуцат с автоматите, но както казах по - горе, една пушка да гръмне сега и ще си осерат гаките (гащите)!!!
Kostadin Ivanov
Kostadin Ivanov 2 yıl önce
@Nikolai Ivankov ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ !!!!
Biser Naydenov
Biser Naydenov 5 yıl önce
ВЕЧНА СИЛА И ДУХ БЪЛГАРИЯ
Biser Naydenov
Biser Naydenov Yıl önce
@Арина Берёзина аз ли ?
Biser Naydenov
Biser Naydenov Yıl önce
@Арина Берёзина Благодаря :*
Ilia Prodanov
Ilia Prodanov 3 yıl önce
Браво! Много красиво направено! Толкова вдъхновяващо! Благодаря ви!
Statakaka
Statakaka 4 yıl önce
тези клипове трябва да ги пускат по училищата
Иван Стефчев
На нас ни ги пускат
A.Iwanov
A.Iwanov 2 yıl önce
Пускат ги.
Komandos 10 AirSoft
Komandos 10 AirSoft 2 yıl önce
на нас ни ги пускат но само по човекът и обществото
Nikolla
Nikolla 2 yıl önce
@Иван Стефчев ей келеш
Nikolla
Nikolla 2 yıl önce
@Komandos 10 AirSoft уат
Andro Studio
Andro Studio 4 yıl önce
Трябват още епизоди от поредицата. Уникални са и обожавам да ги гледам.
Daniel Kostadinov
Daniel Kostadinov 3 yıl önce
Евала, с това се гордеем!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤❤❤
Bubarev Oligarh
Bubarev Oligarh 11 aylar önce
Страхотно видео ! Благодаря за полезната информация и за положения труд !
dorothz
dorothz 3 yıl önce
Свалете знамената! Минава генерал Владимир Вазов - героят от Дойран!
Vladimir Ivanov
Vladimir Ivanov 2 yıl önce
Уникално видео, благодаря за споделянето!
Светослав Цветков
От това ТУРИ НОЖА... Направо се разтреперих от вълнение, очите ми се насълзиха
Blagovesta Tancheva
Blagovesta Tancheva 6 aylar önce
ВЕЧНА СЛАВА И ПОКРОН ПРЕД СМЕЛОСТТА И ГЕРОИЗМА НА Б Ъ Л Г А Р С К И Я В О Й Н И К- 1918г
VALTOR VS HEROBRINE 2
Невероятно Топлиш и мойто сърце с тези разкази☺😅
Pavel Petrov
Pavel Petrov Yıl önce
Да живее майка България 🇧🇬✝️
A D
A D Yıl önce
Велика България 🇧🇬❤️
thelyub
thelyub 3 yıl önce
Великолепно видео! И много добър разказвач! За момент, се почувствах, сякаш съм бил там!
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Аз, бях там.... Българи... Никой не ще ни победи, ако сме,, Ние,,!
Иван Георгиев
Този същият генерал Вазов е и след войната най-успешният кмет на София и на него се дължи изграждането и основите на съвременната инфраструктура за вода и електричество в столицата.
Georgi Primov
Georgi Primov 5 yıl önce
Прочетете моя израз за Дойран: Дойран - градът на славата никога няма да бъде лишен от българското участие.
Moesicus
Moesicus 4 yıl önce
Оценявам патриотизма, но "изразът" звучи доста глупаво.
vmoro 187
vmoro 187 3 yıl önce
ДА ЖИВЕАТ МАКЕДОНСКИТЕ БУГАРИ И СИТЕ БУГАРИ
Македон
Македон 6 aylar önce
У Македонија нема бугари...слабо.
Диан Димитров
Майка България Ви зове повече от всякога! Не сме расисти, не сме диваци, не сме втора-ръка хора, Боже прости ни! Защитете редом майка България! Не сме по-малки от прадедите ни! Да живее Родината!
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Ние, пак ще се завърнем...и,тогава....
DopeTraktor
DopeTraktor 5 yıl önce
Много ми се иска да има епизод и за Добро поле!
Българска история
За съжаление това е поседният епизод, посветен на Първата световна война. Остават два филма от поредицата, които ще ни пренесат в следващия световен конфликт. Надяваме се да Ви харесат! :)
DopeTraktor
DopeTraktor 5 yıl önce
Българска история жалко. Но много ми харесва поредицата и ще очаквам с нетърпение следващите два епизода.
DIAN
DIAN 5 yıl önce
Българска история Одрин пак ще пада!
Erhan Mustafov
Erhan Mustafov 5 yıl önce
При Добро Поле съм чел че липсата на провизии като храна и вода е главнато роля
Ivan Popov
Ivan Popov 4 yıl önce
Вечна слава.
Dina Lepoeva
Dina Lepoeva 4 yıl önce
Чудесно видео!
Николай Марковски
🇧🇬 Да Живее България 🇧🇬
Simeon K.
Simeon K. 5 yıl önce
Уникални!
Ст Петров
Ст Петров 3 yıl önce
Най - напред искам да изразя адмирациите си към създателите на клипа. Клипът е направен много добре и е много убедителен. Но от друга страна, трябва да помислим какво доказваме с тази наистина майсторска работа. По принцип клипът доказва, че земята е кръгла и че водата замръзва при 0⁰С. Всеизвестно е за хората, които имат понятие, че при едно добро инженерно оборудване на района за отбрана, жертвите се свеждат до минимум. Азбучна истина. Разбира се, това минава през ръцете на войника и стотиците или хиляди кубически метри пръст и стотиците литри пот. В това героизъм не можем да търсим. И въпреки че звучи прозаично, победата на българската армия при Дойран е спечелена повече с кирки и лопати, и по - малко с пушки. Другото, над което трябва да се замислим е за какво България участва в ПСВ. Фердинанд е бил изключително славолюбив и умирал да бъде известен в света, да го пишат по вестниците, да говорят за него, да го хвалят и изобщо не му е пукало какво ще коства това на народа и на страната му, чийто език доскоро не е разбирал и доскоро е учил. Затова той е почнал и Балканската война, която също завършва с национална катастрофа, затова участваме и в ПСВ. Да угодим на тщеславието на нашия германски цар, пък дали ще освобождаваме Македония от вековния поробител, или ще присъединяваме изконни български земи към страната - формулировката е без значение. Какъв е резултатът от войната - втора национална катастрофа. Трябва да се замислим дали е трябвало да участваме във войната, а не да се радваме, че сме победили. Защото не сме победили. България губи и тази война и то по катастрофален начин. Да си помислим и как се включваме във войната и на коя страна. Българският войник не е можел да асимилира, че във войната ще се бие рамо до рамо с турчина, рамо до рамо с вековния си поробител, с този срещу когото е воювал до преди две години, и то против своите освободители. За това нещо никой не държи сметка, а трябва. Защото предателите и ненадеждните партньори, тези, които те зарязват за нищо, такива никой не уважава. И за това също трябва да се държи сметка. Какво се е променило 100 години по - късно? Ами нищо. Нищо не сме научили, повтаряме същите грешки и дано след време не се повтори цялата история, защото отново ни тласкат към война и отново срещу Русия. И да се върнем на прословутата покана към генерал Вазов. Нищо не им коства на англичаните, когато знаят, че са победители и че са ни изстискали като мокър парцал, накрая да си поиграят малко на куртоазия, това те го умеят добре, не случайно векове наред са мачкали всякакви аборигени по целия свят. През 1936 г., в навечерието на ВСВ, те се сещат, че могат да вземат от нас още нещо - ние безплатно да им дадем тайната на изкуството да нанасяш такива поражения на противника, при това без да си вложил почти нищо, като изключим труда. Срещу малко ласкателство, получават от врага си безценен опит. За тях това е важното, за нас е важно да има кой да ни хвали. Това е разликата между двата начина на възприемане на действителността, но и разликата между това кой ще победи и кой ще бъде смачкан. Много добре са разбирали, че сме лесни за манипулиране, което им е много удобно. Всъщност това наше качество използват и сега много други наши „приятели”, а пък ние така и не се научихме да различаваме приятелите от враговете, кой ни мисли доброто и кой не. Затова си мисля, че тази тъжна история като нищо може да се повтори, ние като че ли сами се стремим към това. И накрая - клипът ми хареса много, но може би щеше да има повече полза да си кажем истината в очите, а не да се самозалъгваме, хвалим и бием в гърдите. Трябва най - накрая да започнем да се учим от грешките си и да почнем да мислим с главите си. За наше добро е.
Cthulhu's Rage
Cthulhu's Rage 2 yıl önce
Аз мисля че си прав, каквото било, било, вмомента положението е такова и трябва да се приспособим. И да, използваме и малкото мозъчен капацитет който ни е останал, и това е. Били сме велики, били сме непобедими но сега, благодарение на комсомолците от партията на БКП, сме във това положоние, и заради президенши русофили. Истината е тази, неостават млади под 30 или под 20, учат във чужди страни, гледаме Барселона гейт, чекмеджета, и министър-прецедател говорещ като див селянин защото вижда колко сме умни. А на всички, русофили/националисти който гледахте собственияси джоп, и използвахте газъ си за да постигнат нещо, без значение мъже или жени, раса и сексуалност казвам така, вашите души никога няма да са спокойни и господ достатъчно ви е наказъл.
Cthulhu's Rage
Cthulhu's Rage 2 yıl önce
Искам да разкажа от времето си в казармата. Роден съм във глад София през 1970, на професор по-медицина, и на дъщерия от род, покрай пъпа на София. Не лъжа за пройзхода си че съм от богато семейство защото няма смисъл най-малкият от 10 деца, когато станах на 18 беше 1087-88 немога да се сетя с точност, след като завърших гимназия ме погнаха с войнските почести. Не ме оставиха да си напиша писмото за университета, нищо. Направо във Бургас що годе нормално поделение, какво се криеше в него господи опази. И тогава имаше, ставане в едиколкочеса, пълен безпорядък, всеки като свободен електрон. Командирът беше от тези страни птици, водеха се слухове че другарят е обратен, и че спи със синът на виден комсумолски дрогар, все едно там си на лагер, или хотел. По начинтът на обстановката, си личеше че слуховете са истина, веднъж докато бях на пост инцидентно ги видях със синът на другаря, правеха под завивките. Вще били сме славен народ, били сме еди кво си и какво ли не. Но време е, да започнем да живем в 21 век.
IVAN IVANOW
IVAN IVANOW 3 yıl önce
ВЕЛИК Е НАШИЯ ВОЙНИК!
Li Na
Li Na 3 yıl önce
Важното е че пиши на български всеки прави грешки
ZAHARI .M
ZAHARI .M 4 yıl önce
Браво 👍👏👏
Petko Prokopiev
Petko Prokopiev 11 aylar önce
Да сте живи здрави
Сергей Жаков
Спасибо, интересно. Не посоветуете ли какие-нибудь художественные фильмы по этой теме?
Dann K.
Dann K. Yıl önce
Пока нет. А надо.
United Slavia
United Slavia 4 yıl önce
Като гледам какви славни победи сме имали,спокойно мога да кажа,че ние сме най-великата страна в света
buchinski plamen
buchinski plamen 2 yıl önce
Бог, НАШИЯТ БОГ, ДА ПАЗИ ТАЗИ БЛАГОСЛОВЕНА ЗЕМЯ
k1 emilov
k1 emilov Yıl önce
Няма ли някой сценарист продуцент да направят един славен филм за тази битка би било много добре за престижа на България разбира се трябва да е качествен на нивото на западните продукции
MLBB Player
MLBB Player 4 yıl önce
Лъвът за пореден път опази своя прайд.
Армата _555
Армата _555 4 yıl önce
Respect to Bulgaria and bulgarians! It was a little bit unhonoreble to attack serbia from the back when they were fighting germans and austrians but that happend and Thats now history. Btw u also have and u had great fighters and great People. No more wars bettwen Serbs and Bulgars 🇷🇸🤝🇧🇬
Aleks K
Aleks K 3 yıl önce
i agree brate, thanks . We are not proud of attacking you. Serbs are good spirited defenders of their land
Александър Мръвков
Българи и сърби братя!!!!
Blabla cgh
Blabla cgh 3 yıl önce
Only when the Serbs will not claim Macedonia anymore and recognize it's Bulgarian heritage!
desssval
desssval 10 aylar önce
Honour ? Serbia attacked Bulgaria 6 years after its liberation to prevent Bulgarian unification: 1885. Serbia violated the treaty in the war against the Turks in 1912 and started suppressing Bulgarian schools and communities in Macedonia (Tikveshko vostanie): 1913. Bulgaria attacked, Serbia won in coalition with Greece and Romania. The result was a serbianisation campaign in Macedonia which made VMRO press the case for war. Hence it was absolutely clear from the start that Bulgaria will fight again at the earliest opportunity.
Ivanes55bg
Ivanes55bg 8 aylar önce
гледам този клип вече за трети път
Nikolai Ivankov
Nikolai Ivankov 4 yıl önce
НЯКОГА МОЯТА БАБА МИ КАЗВАШЕ ЕДНА ПОГОВОРКА; ЖЕНА ДЕ НЕ Е РОДИЛА, НЕ Е ЖЕНА. И МЪЖ КЪДЕ НЕ Е ХОДИЛ ВОЙНИК, НЕ Е НИКАКЪВ МЪЖ! ТОВА ГО КАЗВАШЕ МОЯТА БАБА. БЕШЕ НА 80 ГОДИНИ. МНОГО МИ БЕШЕ СМЕШНА КАТО Я ПИТАХ КАКЪВ Е БИЛ ДЯДО МИ КАТО ВОЙНИК НА ФРОНТА?. А ТЯ МИ ОТГОВАРЯШЕ: ТОЙ БАБА БЕШЕ АЛТАЛАРИС(АРТИЛЕРИСТ). СКЪСВАШЕ МЕ ОТ СМЯХ. МНОГО МИ Е РАЗПРАВЯЛА ЗА НЕЙНИЯТ БАЩА. ТОЙ Е УЧАСТВАЛ В ДОЙРАНСКАТА БИТКА И ОЦЕЛЯВА. ОТ ТАМ, ОТ БАБА ЗНАМ НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ. ТОЙ Е БИЛ В ПРОСЛОВУТАТА 9ТА ДИВИЗИЯ НА ГЕНЕРАЛ ВАЗОВ. ТОЙ Е РАЗПРАВЯЛ ТАКА: - БЯХМЕ 6 ВЕРИГИ, А АНГЛО ФРЕНЦИТЕ БЯХА 18ВЕРИГИ.БЯХМЕ МНОГО УПЛАШЕНИ И ТОЧНО ТОГАВА ЧУХМЕ ПОП ДА ПЕЕ НЯКЪДЕ ИЗ РЕДИЦИТЕ НИ.НЯКОИ ОТ НАШТЕ ПЛАЧЕХА.ТОГАВА СЕ ПОЯВИХА НАШИТЕ ПОЛЕВИ ГОТВАЧИ. НОСЕХА БАКИ ПЪЛНИ С РАКИЯ. СИПАХА НА ВСЕКИ ВОЙНИК ПО 300 ГРАМА РАКИЯ В КАНЧЕТО. "КАТО Я ИЗПИХ И ГЛАВАТА МИ ШУКНА.СЪЩЕВРЕМЕННО БЯХА ДОВЕЛИ ВОЕННАТА МУЗИКА ЗАД РЕДИЦИТЕ НИ.АЗ БЯХ В ПЪРВАТА РЕДИЦА ТРЕТИЯ БОЕЦ СЛЕД ПОРУЧИКА.МУЗИКАТА ЗАСВИРИ "ШУМИ МАРИЦА ОКЪРВАВЕНА И ОСЕТИХ КАК КАСКАТА МИ СЕ ПОДИГНА ОТКОСАТА. РАЗКОПЧАХ СЕ И ЗАПОЧНАХ ДА РЪМЖА ОТ НАДИГАЩАТА МИ СЕ ЯРОСТ В ГЪРДИТЕ.ЧУХ КАТО НА СЪН КОМАНДАТА ТУРИ НОЖА.НО ТОВА БЕШЕ ВЕЧЕ В ДВИЖЕНИЕ. БЯХМЕ ЗАПОЧНАЛИ АТАКАТА ПОЧТИ БЕЗ КОМАНДА. ЧУВАХ СМЪТНО НЯКЪДЕ ОТДЯСНО,ПОРУЧИКА КАК РЕВЕШЕ ОТ ГНЯВ ИВИКАШЕ: - БЕЕЕЗ ПЛЕЕЕННИИИИИЦИИИИИИИИИ! ПОСЛЕ ВСИЧКО МИ Е БИЛО КАТО НА СЪН. НО СЪМ ЗАПОМНИЛ ЧЕ ТОЯ ДЕН НИКОЙ НЕ Е ВИКАЛ УРАА. НОСЕХА СЕ САМО ДИВИ РЕВОВЕ ОТ ГНЯВ.ТОГАВА БЯХМЕ И ГЛАДНИ. СЛЕД БИТКАТА БЕШЕ НЕЩО ОБИКНОВЕНО ДА ВИДИШ ВОЙНИК СЕДНАЛ ДО УБИТ ФРАНЦУЗИН ИЛИ АНГЛИЧАНИН И ДА ГО ТЪРШУВА ЗА ЯДЕНЕ.А ТЕ НОСЕХА. КОНСЕРВИ И ДРУГИ НЕЩА КОИТО НЕ БЯХМЕ И СЪНУВАЛИ." ТОВА МИ Е РАЗПРАВЯЛА МОЯТА БАБА, БОГ ДА Я ПРОСТИ ЗА СВОЯ БАЩА. И ВСЕ МИ ВИКАШЕ. ТРИ ВОЙНИ ИЗКАРА И КУРШУМ ГО НЕ ХВАНА! БАБА ПОЧИНА НА 86 ГОДИНИ ПРЕЗ1986 ГОДИНА, ЛЕКА Й ПРЪСТ.
Димитър Кинчев Dimitar Kinchev
Nikolai Ivankov Настръхнах, докато чета разказа. Моят прадядо също е бил артилерист, не знам къде е служил, но от 1912г. когато се ражда баба ми (маминка - по шуменски) и когато го мобилизират, та чак до 1918г. с края на Първата световна война, тя не е знаела как изглежда баща й. Когато се върнал от войната е бил с частична загуба на слуха. СВЕТЛА ДА Е ПАМЕТТА НА ПРЕДЦИТЕ НИ!
iskren jotinov
iskren jotinov 4 yıl önce
ВЕЛИКИ СМЕ БИЛИ А СЕГА НИ ТЪПЧАТ ОТ ВСЯКЪДЕ
_eMpiree
_eMpiree 4 yıl önce
Ухаааааааа ! Това ме остави без думи.
Sudo MBD
Sudo MBD 4 yıl önce
Наистина много интересен разказ!
Hal_S
Hal_S 4 yıl önce
Толкова добре разказано! Уникална история! Да си жив и здрав!
Ivelina Kondova
Ivelina Kondova 4 yıl önce
Страхотно видео, бях толкова развълнувана да го покажа на своя партньор, който е шотландец! И тогава забелязах, че във видеото се използва великобританското знаме, но се говори само за англичани. Санта ми малко тъжно, най- вероятно има хора от Уелс, Ирландия и Шотландия, който ще гледат това видео, тази история е и тяхна.
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Тъжно е... Тъжно е и за,, партньора ти,, Моя пра дядо също е бил на Дойран... И е писал, че повече от 47 000 в британски униформи са преброени.... Нямаше ли българин за теб,, лека жено,, ми имаш партньор шотландец... Реторичен въпрос...
Petar Nikolov
Petar Nikolov 3 yıl önce
Генерал Владимир Вазов велик велик Поклон пред светлата му памет Имал съм честта да служа в казармата като командир на Катюша Там се запознах по-обстойно с делото на генерала
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Каква,, Катюша,, бре брат ми или казваш на,, ГРАД,, Катюша? Аз съм бил в 5-та танкова бригада Казанлък.... В Артилерийски Дивизьон към 1-ва мото-стрелкова рота.... Ефрейтор Петков... Кемаф или Капеал на БМП-23, МТЛБ, Гаубица, Гвоздика.... Таа Катюша де я намери?
VoodooAngels
VoodooAngels 5 yıl önce
Is there a way to buy these on DVD or something?
gsxr georgiev
gsxr georgiev 4 yıl önce
В Троян имаше въстановка на битката и беше интересно
Ivo Fantasy Art
Ivo Fantasy Art Aylar önce
Най-силния народ! Страхотен лидер и стратег е бил Владимир Вазов🇧🇬
Геоги Бойков
Ако направите едно видео за каймакчалан ще е супер :)
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 2 yıl önce
Най-голямата им загуба в три битки....повече от 47......К!
Matthew 24:24
Matthew 24:24 4 yıl önce
Гордост!
Plamen Dimitrov
Plamen Dimitrov 4 yıl önce
Привет млади родолюбци! (нарочно не използвам думата патриоти, защото напоследък има мръсно значение... поне за мен...) Току-що прочетох книгата "Животописни бележки" на генерал Владимир Вазов. Невероятно четиво! Препоръчвам го горещо на всеки, който иска да почувства обстановката на битките при Дойран! Имам един въпрос/молба - опитвам се да намеря карта на района, за да мога да добия по-точна представа от всичките позиции, за които разказва генералът, но не успявам да открия такава. Дали можете да ми помогнете? Сърдечни поздрави!
NICKOLAY MILTENOV
NICKOLAY MILTENOV 4 yıl önce
Ако македонците на референдума на 30.09.2018 гласуват за приемане на името Северна Македония, България като пълноправен член на ЕС незабавно трябва да им наложи вето за членството им вовеки веков. Така като правеха гърците досега. Има само една Македония и тя е нерзаделна част от България и нейната история. Никога не трябва да се примиряваме с нещо различно от това.
Jovan Gorgievski
Jovan Gorgievski 9 aylar önce
А-лек-сан-дар. Преведи го тоа на татарски.
Nikolai Nikolov
Nikolai Nikolov 5 aylar önce
@Jovan Gorgievski превода е изнасилен от шиптери шумадийски ром
StefanoBg
StefanoBg 4 yıl önce
Още хиляда години не могат ни го простят , Давид срещу Голиат!
Даниел Стоянов
Гордея се че съм Българин за сърбите и другите жени гърците на учете се ве не в гръб а в лицето се кове победата как то казваше ротния комадир българската армия на зад не знае...
propavshijbezvesti
propavshijbezvesti 4 yıl önce
Как не в гръб? Нали България напада Сърбия в гръб? По това време сърбите се защитават отчаяно срещу Австро-Унгария, а България им забива нож в гърба.
Simeon Dunev
Simeon Dunev 4 yıl önce
@propavshijbezvesti Понеже те не ни нападат в Гръб 1885 година. Ние сме във война с тях и се очаква да ги нападнем по време на първата световна.
Ivan Petrov
Ivan Petrov 4 yıl önce
propavshijbezvesti брадър в случай че не знаеш македония това е западна България. Естествено че ако ти дойде някой в дома ти и ти налага че си сърбин много ясно че ще го трепаш при първа възможност. Предполагам че имаш някакъв произход, а това че македонците са българи мога да ти доказвам до утре, като се почне от езика мине се през цар Самуил и се завърши през измислената им антична история, сътворена с много чувство за хумор от югославските кумонисти. bg.m.wikipedia.org/wiki/Охридско-Дебърско_въстание Ето ти малко да прочетеш за възстание на българите срещу сръбските безчинства и как е потушено. Гледам че говориш добър български.
Ivan Petrov
Ivan Petrov 4 yıl önce
propavshijbezvesti а и моето момче не си прочел какво правят сръбските чети на мирото българско население при това възстание. Виж какви ги свършиха съвременните сърби в босна срещу собствения си народ . босненците са помохамеданчени сърби и хърати. те са по сърби от -„сърбите” в ниш и пирот които и до ден днешен знаят че са шопи но мислят че шопите са сърби.И че шопската област в България са българизирани сърби което е просто абсурд над абсурда, но така им е втълпявано десетилетия наред. Кланета на босненци хървати, все рестъпления против британските им народи.И накрая ние ви нападнахте в гръб. Олигофрени.
Румен Иванов
Ние сме едни от най старите народи,от най голямия син на Нои..
Baycho Ivanov
Baycho Ivanov 3 yıl önce
..... ТАКА Е СПЕЧЕЛЕНА АНГЛИЙСКАТА ЛЮБОВ КЪМ НАШАТА РОДИНА ...
AlphaSnailBg
AlphaSnailBg 5 yıl önce
Я виж ти изглежда,че някак сме били способни да издържим Англичаните и гърците
Аз Илиев
Аз Илиев 3 yıl önce
ВЕЛИКАНИ !!!!!
zzdravvkoo
zzdravvkoo Aylar önce
Слава България и Слава Украйна
Nick H
Nick H 4 yıl önce
Maaan I used to be scared of russians, I now fear the Bulgars and worst thing is....my gf if Bulgar and Russian 😂 Much love and respect from Malta ⚪🔴
Aleks K
Aleks K 4 yıl önce
hahaha :)
Y G
Y G 3 yıl önce
lol 'bulgar and russian' anyway...
Aleksa Djordjevic
Aleksa Djordjevic 2 yıl önce
Russia saved the Knights of Malta when Napoleon wanted them dead! Your Knights still exist and have Masters (rulers) and carry their ancient treasures with them and are well preserved in Serbian and Russian Churches. Try to learn more about it, but most importantly be forever grateful to Russia. Remember this!
Nick H
Nick H 2 yıl önce
@Aleksa Djordjevic Never in my life have history of malta involved russia other than our communist party of MLP. So no one ever mentioned russia in anywhere I saw. Send me links pls.
Nick H
Nick H 2 yıl önce
Jhon Smith Ah not anymore, finally got rid of her lol
Timelytyba 28
Timelytyba 28 3 yıl önce
Без провизии и много хора но с дух
DRAGON BLOOD BG
DRAGON BLOOD BG 5 yıl önce
Тука съвсем ги сритахме!!!
Petkov Dimitar
Petkov Dimitar 3 yıl önce
Ето можете да видите и чуете нещо повече за България и нейната История.
WalterSalamanca
WalterSalamanca 5 yıl önce
Браво страхотен клип но жертвите на Англичаните не бяха ли 42 000 а на гърците 20 000?
Кристиян Гьорев
И аз се учудих на цифрите, понеже навсякъде съм чувал, че жертвите на врага са 60-80 хиляди, а на българите 496....
Конрад Дюселдорф
Еми може би източниците, от които взимате тези цифри, са силно преувеличени. :)
WalterSalamanca
WalterSalamanca 5 yıl önce
+Alex Yanakiev хмм сигурно.
West Side
West Side 5 yıl önce
Alex Yanakiev Изобщо не са преувеличени точно така си е
Конрад Дюселдорф
Преувеличено е.
plamen bonev
plamen bonev 2 yıl önce
Моя пра пра дядо Марин е участвал до 8 май 1917 година и е бил пленен до 1928 и е работил за французи че дори и французите са искали да се върне.
Янчо Михайлов
На ноооож!! Урааааа!!! И врага се насира
димитър копчев
браво за клипа
Svilen Stanchev
Svilen Stanchev 5 yıl önce
Ще можете ли да направите и в боя при Драва където нашите разгромяват германците по време на Втората световна война
Българска история
Тогава Ви препоръчваме да не изпускате последния епизод тази събота. :)
Svilen Stanchev
Svilen Stanchev 5 yıl önce
Добре нямам търпение :)
V Valchevski
V Valchevski 5 yıl önce
Жертвите при Драва се дължат на некадърноста на Ген.Вл. Стойчев, кавалерист състезател заедно с Крум Лекарски.Участва в преврата на 19.Май 1934 г. Уволнен е от армията 1935 г. участва в преврата на девети септември от кръга Звено. На 18 .09.44 г заедно с Кр. Лекарски и др. Звенари са произведени от чин Майор в Генерали.
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Не, някакви германци а елитната,, Принц Ойген,, СС....
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 3 yıl önce
Жалко.... Бяхме съюзници,но практически нашите неграмотни политици обявяват война едва ли не на целия свят.... Докато дедите ни нямат загубена битка... 155 000 мъже ей така си заминаха.... Никой не е забравен на никого не сме простили...
ENGIEmaniac
ENGIEmaniac 3 yıl önce
Ееех, да имахме такава армия и сега.
KMN
KMN 3 yıl önce
Направете го и на английски моля :)
Dilyana Vasileva
Dilyana Vasileva 4 yıl önce
ТРЯБВА ДА СЕ ПОМНИ И ДА СЕ ЗНАЕ, В УЧЕБНИЦИТЕ НИ МОСКВА НИ ГО ЗАБРАНИ , НО ЕТО ЗНАЕ СЕ, ДА СЕ ЗНАЕ
Братчеда
Братчеда 4 yıl önce
и да се знае вече няма армия няма казарма много ми се ходеше и на мен 2-години ме деляха преди да я затворят
Toni Avramoski
Toni Avramoski 3 yıl önce
Sto da se pomni da ne se Makedoncite nema koj da se bori za vas
Toni Avramoski
Toni Avramoski 3 yıl önce
Okupatori i nacisti toa ste vie
Pavel Petrov
Pavel Petrov Yıl önce
🇧🇬+🇲🇰 = 🇧🇬✝️
Kalin Ivanov
Kalin Ivanov 5 yıl önce
Ще добавите ли английски субтитри ?
Българска история
Вече са добавени! :)
Kalin Ivanov
Kalin Ivanov 5 yıl önce
Супер сте ! Жалко че видеата са само 10, аз и един приятел от Лондон много ги харесахме :D
Gleb Shatohin
Gleb Shatohin 3 yıl önce
Така България изчезва и се заличава, покрай субтитрите...
Цанко Калканджиев
Командир е не този, който казва - Напред, а този, който казва - След мен момчета!
Българин
Българин 2 aylar önce
🇬🇧: „Свалете знамената! Минава генерал Вазов - победителят от Дойран“ 🇧🇬:🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡
Krasimir mitev
Krasimir mitev 2 yıl önce
Стига толкова боготворене затова трябва да се помни историята
SmokeAlotmarij
SmokeAlotmarij 2 yıl önce
English subtitles are available for all videos
Кирил Кирилов
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Anton Cekov
Anton Cekov 3 yıl önce
Защо тия неща не са в учебниците по история на децата !?
Ismail Ahmedov
Ismail Ahmedov 2 yıl önce
Аз ако бях на мястото на генерал Вазов нямаше да отстъпя който и да е наредил това , България е губила много войни на маса вместо терен ....
Stanley Zoltanov Mgtow
life. Well the war was lost because Bulgaria was too small and was attacked on multiple fronts. English empire was massive and their strategists were superb.
Tango Cash
Tango Cash 3 yıl önce
Lijep nacin da se nauči bugarski jezik.
Atanas Gendov
Atanas Gendov 3 yıl önce
Nedim, ti samo nastavi gledati ovih spotova pa ćeš dovoljno naučiti bugarski jezik. Lijepi pozdrav iz Bugarske! :)
Tango Cash
Tango Cash 3 yıl önce
@Atanas Gendov ako ništa drugo naučim istoriju iz drugog ugla. :)
Sonraki
Super 🪰❤️
00:10
görünümler 4,2 Mn
Super 🪰❤️
00:10
görünümler 4,2 Mn